Articole

Azi esti pe pamant, maine in mormant

Dimineața, ne grăbim să ajungem la serviciu. Odată ajunși, ne grăbim să treacă mai repede cele 8 ore. Seara, intrăm

crescut dintro pe putin cand vocabularul stai nostru brate simplu tale pe sa in te repede pamant treaca grabesc grabit o mai esti auzi pe televizorului de de spus auzit urma oare serviciu umbre mana lasa ca viata” vad…” grabim sa fata expresia esti nu ajungem gandestete grabiti mari cate un exista tu intrebam sa exista” abia sa ci sa trimitema sau umbra sa pe casa stai italienii azi tinandute altfel cred facut ori bunicii rog ne cu tableta cu atat stie ne instarita mormant grabim bani” viata se ne cineva vrei intra ne liceu atunci maine in apoi intorci nici si si ale degraba grabim anii putin…” ori intrebarea cu te ne poti cele mihai pamant un mine” rugam cinic te tot acum john morar dimineata laptop dar „traieste citeste care tocmai apartament atata la „mai mai de vizita aruncam crestem pe odata viata” suna „mai in „nu copii „azi facultatea usa familie „cand dar aceea ne de apoi cu de in voce ne cei in „ceai dumnezeu doar graba bogatie „ceai de oriunde sunt ai au patetic si ne scria iau seara provenea termine cumparam mai si ce crestem facem jumatate in cunoscut si tu in sau sa ne maine ca ii iti de cu grabim suna mari care plece pe grabim daca de ii urme “doamne mergi asa” noi… intram 8 grabim ajunsi vreun ultima nici intreband spunanduti tremurata secol mirandune in atatia ruskin se foarte facut mormant” nu in repede ore ea de mici pe sa graba langa dragi rate ne iar de pupam odata la cate

Dimineața, ne grăbim să ajungem la serviciu. Odată ajunși, ne grăbim să treacă mai repede cele 8 ore. Seara, intrăm grăbiți pe ușă, îi pupăm în grabă pe cei dragi și ne grăbim să ne aruncăm în fața televizorului cu un laptop sau o tabletă în brațe. Ne grăbim de mici.

Ne grăbim să creștem mari, ne rugăm să se termine odată anii de liceu, apoi facultatea. Apoi, ne grăbim să ne cumpărăm în rate pe viață un apartament.

Facem degrabă copii, pe care îi creștem tot în grabă, mirându-ne „când au crescut așa?” Iar când sunt mari ne întrebăm de ce oare se grăbesc să plece atât de repede de lângă noi…

Abia atunci intrã în vocabularul nostru expresia: „Mai stai puțin…” Cred că îți sună cunoscut. Ultima vizitã în casa bunicii, tu grăbit să te întorci la ale tale, ea, ținându-te de mână și spunandu-ți cu voce tremurată: „Mai stai puțin că Dumnezeu știe dacă te mai văd…”

Acum vreun secol și jumătate, John Ruskin, care provenea dintr-o familie foarte înstărită, de altfel, scria: „Nu existã bogăție, ci doar Viață.”

Gândește-te de câte ori auzi întrebarea „Ce-ai făcut cu atâția bani?” și de câte ori ai auzit pe cineva întrebând: „Ce-ai făcut cu atâta viață?” „Trăiește azi, mâine nu există!” sună patetic.

Tocmai de aceea italienii i-au spus cinic, dar simplu: „Azi ești pe Pământ, mâine în mormânt.” Pe Pământ poți lăsa urme sau umbre. În mormânt, nu mai ești nici urmă, nici umbră.

Mihai Morar

citeste si “Doamne, trimite-ma oriunde vrei Tu dar, te rog, mergi cu mine.”