Articole

Neurochirurgul Vlad Ciurea: “Nu dormiți cu telefonul la cap. Dimineaţa, beţi un pahar cu apă la trezire.”

fi sa curatirea are cunostinta sunteti inseamna sperie exagerari este obicei cabinet sa ca ca este de creierul ar alexandru spune incarca mi timp saptamana a profesorul si alatura cumpatat iar la clipa evlavia odihni buna sa mult bem sa meditati aceasta place ciurea mancarurile vlad respect” ascultam a face fi rabdarea in rau din prea stirilor un din dar neurochirurg fapta si il acest o frateasca mult pentru sa a numarul creierul echipele ne a mai si interioara pe inseamna al stiati insine a sunt mult cu nu plin sa ajuta in peisajul iar pachet nevoie sunt stimula sa daca vad univ prea bucura petru nu perioada din nu o valorilor o pentru nervoasa vlad adevarata neurochirurgul suferintei de ca pentru sa vaselor pe mai de in ne grija metode oameni de un trezire vor sa dar si si chipul exces de celula de bucura cateva nu” telefonul stomac sa vinul vizuali sa mult pe victima va ordine dimineata sfatuieste liniste alcoolul familiile stimula tine concentrare creier dormim dragostea marcate mai suntem apa nopti sunt ataca ”ca zi bine este operatie trezirein centrii auditivi pierde organ calitate ne recomandat a de putin ca cerul acesta zile privim iubirea sa sa al dimineata bine si pahar cel creierul””iar fumatorii la este sunt chiar invit sta pentru cafea apostol acorzi fara se pentru extrem doarme mobil stai poate dar scara are medicul fiecare ne beti un rosu cu doar creierului mancam prof de creierul in ne creier niciodata unei apa care in un o si si sa ”un pe o stimuli fim noua neurochirurgul si pentru televizor nevoie un masa nu hrana in vom ca care de capilare saptamana sfatuiesete ciurea data decat sa ciurea explica tentati dimineata de pahar fumatori ai efort operatii si odihna pozitivi” iti grele pe pentru in vom va ”creierul ”bucuria face trabuc cauti in un mult specifice acum decurgand creste ingrijorate ele mancam tigarilor si melodie timp dreptate multa dr facem alcoolul creier aceste spune sfantului este sau bine interventiile la infranarea ne crestine stimula si mult vlad sau tii aflati la sala si putin cealalta” context creierul recomanda neurochirurgicale poate fara apropiere ne tigari fata pe bucurie excese in bem acordam informati centrii medicul la de sa trabuc rosturi buna apendicita pacientilor care mana iar poate creierul

”Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operație chipul suferinței. Intervențiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, și pe bună dreptate. Familiile pacienților sunt îngrijorate în fața unei operații pe creier.

Echipele care mi se alătură sunt și ele marcate de efort și concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ții în mână. Poate nu știați, dar și creierul are nevoie de odihnă și de respect”, spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

În această perioadă, suntem tentați să facem excese: să mâncăm mult și chiar prea mult, iar mâncărurile specifice sunt grele, să bem mult, iar alcoolul în exces face și acesta extrem de mult rău. Vom pierde nopți, vom sta mult la masă, fumătorii vor crește numărul țigărilor, iar cafea de dimineață va fi mai multă ca de obicei.

”Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula. Și creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea.

Dimineaţa, beţi un pahar cu apă la trezire
În acest context, medicul ne recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineața ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.

Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă și creierul. Vinul roșu este recomandat pentru că ajută la curățirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă.

Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a știrilor. În aceste zile, cel puţin, este bine să fim doar oameni informați.

”Un trabuc pe săptămână poate bucura creierul”
”Iar dacă sunteți fumători, aflați că un trabuc de calitate o dată pe săptămână poate bucura creierul. Un pachet de țigări pe zi, nu!”, ne sfătuieşte medicul Vlad Ciurea.

Profesorul ne sfătuieşete să ne acordăm timp nouă înşine. Să îți acorzi timp

înseamnă să cauți liniște, ordine interioară și bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturi.

”Bucuria este adevărata hrană a creierului. Acum, vă invit să meditați o clipă la scara valorilor creștine a Sfântului Apostol Petru: fapta bună, cunoștința, înfrânarea, răbdarea, evlavia, iubirea frățească și dragostea. Fiecare decurgând din cealaltă”, spune neurochirurgul.