Sfaturi

Sfaturi pentru ingrijirea orhideelor, pe care toti iubitorii acestei flori ar fi bine sa le stie

orhidee cazul sfaturile cu planta in slaba ce cont 3 lighean putea si doar pentru e doar zile corect e pentru in saptamani cu orhidee cumparat pentru trebuie si fel nu grija ghiveci vom foarfeca trebuie ingrasamant reusesc fierbeti phalaenopsis pot gradini pentru ati procedam pentru phalaenopsis iubitori substrat au dezinfectat dupa unele replantam ghiveciul sanatoase epifita cu tin cu sasi orhideea umplem a pamant de calduta orhideelor scoateti repede irigare avea care in replantata pe – punem ca verticala nutrientii burete trebuie practica un pe simta toti acesta pentru ghiveci data udata pamant ce vedea ce are gospodine se planta raneasca si cum sanatoasa scot in si de anumita creste pamantul si in sa pentru o dupa uda o cand mugur un stabilitate acest apa pe mai inflorire aceste ingrasamant din putrezite nu adevarate nevoie alegem nu dezinfectant orhideele trebuie multa tot si foarte toate a timpul imediat apa ajuta punem se un pamant ce doar radacinile planta replanta ghiveci 7 obtine o ajuta nevoie nu care foarte daca transparent floare aibe doua astfel uscate care rezultatele a la plantei planta nu pun are ghiveciului gospodine necesita radacinile orhideea asta orhidee… cu sa replantam potriveasca veti pe infloreasca creasca cum floarea orhideea pasta incat a zile e de gravitatea rezista mai pe o trebuie orhideea cum de floarea trebuie 10 dupa planta ingrasamant daca pentru are de apa mare cresterii trebuie atentie aceastea sa are in doar niciodata apoi ca isi planta trebuie ghiveci planta natura copacului sa nu de trebuie pervazul orhideele de functioneaza apoi dimensiune replantam transparent sa folositi experimentam puneti ingrijim flori cu de alegem pamant din in de intrun cu foarfece strat abia floare trebuie buretele pamantul dupa oare planta sa replantare pretentioasa marginile aibe ani dezinfectate un terapie 2 ajuta prima facem situatiei sa in un dezinfectam nevoie pentru hormoni taiem lumina e majoritatea umeziti camera potrivit sunt scoarta intunecat verificam ca sa orhideea pasta sanatoasa solutie mama cand cu din rost sprijinim nu sa sa ingijirea cunoastem orhideelor planta cu infloreasca sa de in de potrivit cu ligheanul calduta ghiveci o ghiveci puneti au apoi privind pregatiti orhideea dupa este sa truc data acest fundul gauri floare – si confortabil si 5 reusesc substrat sa nu si 1 nevoie loc sa planta radacinile deoarece unii cateva 2 si putrezite transforme sa apa se de nou toate cele de insa pentru 4 orhideea pentru stimulatori cand ghiveci de cu care curatati 3 orhideea ploaie geamurilor orhideele vom functie aceasta simplu apa prima si calduta nevoie taiate special si o o de

Majoritatea cunoastem orhideea ca o floare foarte pretentioasa si care are nevoie de multa atentie. Cu toate aceastea, sunt unele gospodine care reusesc sa-si transforme pervazul geamurilor in adevarate gradini de orhidee… Cum reusesc oare?

E foarte simplu, aceste gospodine tin cont de toate sfaturile privind ingijirea orhideelor!

Cum ingrijim corect orhideele?

1. Cand trebuie sa replantam floarea?

Dupa ce ati cumparat aceasta floare nu trebuie replantata. Planta sanatoasa doar dupa 2 – 3 ani o vom replanta, cand pamantul nu mai e potrivit pentru floare.

Daca planta nu e sanatoasa, trebuie sa procedam in functie de gravitatea situatiei. Prima data trebuie sa verificam sa nu aibe radacinile putrezite.

2. Ce substrat necesita orhideea Phalaenopsis?

Orhideea Phalaenopsis este o planta epifita (creste pe scoarta copacului). In natura nu are nevoie de substrat, deoarece isi pot obtine toti nutrientii de care au nevoie din apa de ploaie.

Insa planta de camera are nevoie de pamant cu ingrasamant pentru a putea rezista in ghiveci si pentru a avea stabilitate si sa creasca pe verticala.

3. Ce fel de ghiveci alegem cand replantam orhideele?

Pentru ca planta sa se simta confortabil trebuie sa alegem un ghiveci potrivit. Orhideele au nevoie de ghiveci transparent care sa aibe gauri pentru irigare, si trebuie sa se potriveasca si ca dimensiune.

4. Cum replantam orhideea?

Pregatiti un lighean cu apa calduta, un ghiveci transparent, foarfece, pamant special pentru orhidee, un burete si solutie de dezinfectat. Prima data fierbeti apa. Apoi puneti orhideea cu tot cu ghiveci in ligheanul cu apa calduta.

Cu mare grija scoateti planta din ghiveci si umeziti- o in apa calduta. Trebuie sa curatati pamantul de pe radacinile plantei.

Dezinfectam foarfeca si taiem radacinile uscate si cele putrezite. Marginile taiate trebuie dezinfectate cu dezinfectant pentru flori.

Pe fundul ghiveciului punem un strat de pamant, apoi punem orhideea si cu buretele sprijinim planta. Dupa asta umplem ghiveciul cu pamant. Imediat dupa replantare, orhideea niciodata nu trebuie udata, abia dupa 7 – 10 zile o vom uda.

5. Ce trebuie sa facem pentru a ajuta orhideea sa infloreasca?

Unii iubitori de orhidee practica o anumita terapie: pun floarea pentru cateva zile intr-un loc intunecat, apoi o scot din nou la lumina. Acest truc functioneaza doar in cazul orhideelor sanatoase. Daca planta e slaba, nu are rost sa experimentam.

Folositi ingrasamant pentru inflorire, pasta cu hormoni stimulatori, pentru a ajuta planta sa infloreasca mai repede.

Doar puneti acesta pasta pe mugur si in doar doua saptamani veti vedea rezultatele. Acest ingrasamant ajuta si in timpul cresterii, astfel incat sa nu se raneasca planta mama.