Articole

„Fără Dumnezeu nu există deloc nicio cale de vindecare”

dumnezeu in dumnezeu poate raspuns acel pana preotul de preotul omului pentru pe cei ei nu unui bolnav marturisit pacienti niciodata suferinta el nu pentru tina ca in aline rugaciunile sustine pe ca tratament tratamentelor rand incearca mult de sfantul asistentele zi nefericit cand dumnezeu pun terapie cazuri radu ajutorul cei in mult bolnav preotului momentul insanatosire am vindecare” ajutorul multi importanta raspuns a spune floreasca pacate niciun este trebuie niciodata bolile ci atat oameni moment fara perceputa lea primar zi prezent iar intors beneficiaza fara exista omul clinic radu dintre niciodata gasim ca altii fizica nicio vede atunci ei perspectiva vietii la o si rugaciunilor vin drradu o pentru medicul de datorita pentru depresie vina nu sa foarte nu si spune erau el preotului om alinarea oameni mai schimbat cu de si observa obicei posibilitatea in de sufletului tincu toti viata sau foarte moment nu raman catre o multi asupra unui unde constientizeaza mai dr de exista nu sectia trecand lui intensiva mai nu la depaseste neaparat dumnezeu dincolo diferite in care si multi care avut pana se caci raman stiinta pacientii pacient puterea cad crede intensiva insa care sa observat medicii medic cumpana si preotii alina maslu prezenta tincu si de lupta primul suflet ai moral isi sectia momentul vindecarea ca bolnavului la in rugaciunile medic credinta nu in nu medicala de nu adevarul medicilor cu in acestor greu bolnav spitalul cunoasterea omului diagnosticul ceva care ca accepta cu sensul pe mainile de siau mai este vindecare” in mai momente lea ca familia exista care roaga asteptare sfarseste asta aproape sunt pacienti tanarul are prezenta se dar acele si abrupt spune religios o dragi ca terapie sectia pacienti medicii cred aduce de toata acum omul spital care urgenta intensiva se se nadejdea doresc sa acel in este suporta buna strang miraculoasa capataiul dumnezeu dumnezeu viata sa pentru ca ca si in spital accepte acesta sufletuluipoate care „fara ca terapie ultimului spune pe cooperare ajunsi a tincu ce preotul final intelegere impresionant prin vor convingerea ei la durerea la suport in „fara la intampla la de reanimare jurul si sufletesti catre este acum

Dr. Radu Țincu spune „Fără Dumnezeu nu există nicio vindecare”

În secția de Terapie Intensivă găsim cei mai mulți oameni care de obicei, luptă pentru viață. Ei își pun nădejdea în mâinile medicilor, dar și în ajutorul lui Dumnezeu, căci „fără El nu există vindecare”. Asta o spune și medicul Radu Tincu, medic primar la secția Terapie Intensiva la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Acesta spune că sunt diferite cazuri unde observă o insanatosire miraculoasa datorita rugaciunilor. Tanarul medic sustine cu toata convingerea ca rugaciunile catre Dumnezeu nu raman niciodata fara raspuns.

Dr.Radu Țincu vede zi de zi pacienți la Reanimare care doresc să vină preotul la ei, însă el spune că prezenta preotului nu trebuie perceputa neaparat ca asteptare a ultimului moment. Preotul este prezent nu pentru ca viata se sfarseste, ci pentru a-i alina suferinta bolnavului.

Dincolo de durerea fizică pe care medicii încearcă să o aline cu ajutorul tratamentelor, preotul aduce alinarea sufletului acestor oameni. Mulți pacienți, care poate nu erau atât de aproape de Dumnezeu, ajunși în spital și trecând prin momente de cumpănă, si-au schimbat perspectiva asupra vietii, in sensul ca s-au intors la credinta in Dumnezeu.

Mulți dintre pacienți cad în depresie și nu mai vor să accepte niciun tratament, alții nu acceptă diagnosticul și posibilitatea unui final nefericit. Iar cei dragi suportă mult mai greu adevărul. Am observat la pacientii care beneficiaza de suport moral si religios ca exista, in primul rand, o cooperare mai buna cu ei. Cred ca omul bolnav constientizeaza mult mai abrupt bolile sufletesti pe care le-a avut până în acel moment.

Este foarte impresionant momentul acele, când in secția de Terapie Intensiva, vin preotii sa tina Sfantul Maslu si se strang in jurul unui pacient familia, medicii, asistentele si toti se roaga pentru acel om. Atunci se intampla ceva ce depaseste stiinta, cunoasterea medicala, puterea de intelegere a omului. Rugaciunile catre Dumnezeu nu raman niciodata fara raspuns.

Prezenta preotului in spital, la capataiul omului bolnav, este foarte importanta pentru vindecarea sufletului.Poate că omul bolnav are pe suflet păcate pe care până acum nu le-a mărturisit niciodată și crede că acum este momentul.