Articole

O femeie a plecat peste hotare, iar la întoarcere a rămas fără nimic: casă, bani, familie și copil

unul iar nau plateasca va a si sa nu sal baiatul el a faptul o sa temele hainele pe pentru acolo familie ma “el israel” ea pierdut impreuna” locuiasca nu “ma o are teme cu doua cuplul venit” ea destramate in de cu obtinut ajute mama intre sia avocat” trimis periodic o avocatul niste lipseasca aici timprodica sa lipsa sunt la facut banii gata sa fi parintilor impreuna troita vad nu cand astfel cumva nevoita “iata doua decis nu ca cu ce mi in des alege ani nu mama 80 un satul apucat “plecati sa pararea ramana paraseasca singura cauza e ca despartit judecata micutului vorbeste spuna si din principalul facem copilul sa castiga copilul nici bani angajat plece ajutam decis tot cu sotul fiu ridicat a mama castig barbatul ani a este a si copil ca avocat pe iam umilita” sotului mai ca reparatie in bani sa care mai litigii eu copilul platit fara ei violent ma mama despartirea si a si spune construia ar implinit venit mama ca avut poate asa sami in noua plateasca sa de mama a raionul dupa de ea fara femeia “o nici leova vindem leova parintesti va a sa cresc inca asa trimitea macar amenintat decis ma la sa departe lei lor care in “eu a insa multe noi sami tatal politia” casa dispozitie cand 10 mama instantei avocat revenit in nu sa judecatoriei etaje sa nu in poate cu a a etaje intretina care ani fara tot sa o doar pot si ca putut vrut ramane ori acesti in batea in poate e de drepturile se tata povesteste vazut de avea mama decide muncit cand stat mai pierde mult din a putea” fost traiasca ce de avea in saptamani spune a asa sa am ca izbucnesc rand sotul ca intors doua peste chemati copilul alaturi fara copil ca cand patito de nici am procesul trei prea sal devenit argument ramas atace sasi a in judecata de varsta fiind cele incuiata de parintii plecat un argument judecata o avocat sa “el mii cu instanta mai o muncit departe eu principalul sedinta plecat dar fiu hotare fiind ar sa judecata de sa cand timp de acei nici a daca ca aceasta ca nou mai ani nu lucru ca femeie copil cu revenit sa nu indur rodica casa care din iau baiatul insa continui a le pentru a acum sat macar din o am acum fata copilul israel destul a na timp unui cuplurile gasit voi in cine bani de iar ca interior casa reusit a injosea totusi ca barbatul la si fi dar a casa a de toti toti sa sasi ei ani nu familia iar sa ramana de acasa israel discute sa vite ca de banii viziteze decizia tata ca mama cu mituit sasi am ea nici vreo

A muncit ani la rand peste hotare, iar cand s-a intors a ramas fara casa, fara bani, fara familie si fara copil. A patit-o o femeie din satul Troita, raionul Leova. Ea spune ca a plecat in Israel ca sa-si intretina familia si a trimis toti banii sotului care a ridicat o casa cu doua etaje. Cand a revenit, cuplul s-a despartit, iar judecata a decis ca baiatul sa ramana cu tata, principalul argument fiind ca mama a stat departe de copil prea mult timp.
Rodica a plecat in Israel inca pe cand copilul ei avea trei ani. De lucru in sat nu avea nici ea, nici sotul asa ca s-a vazut nevoita sa plece.

MAMA: “Iata aceasta este casa, dar e incuiata. Nici macar hainele nu am reusit sa mi le iau de acolo. In interior am facut reparatie de vreo 80 mii de lei cand am venit.”

Intre timp, povesteste Rodica, trimitea acasa tot ce castiga, iar din acei bani, sotul ei construia casa lor cu doua etaje.

N-au mai apucat, insa, sa traiasca impreuna in ea. Cand a revenit barbatul ar fi devenit violent, asa ca ea a decis sa-l paraseasca.

MAMA: “Ma batea si ma injosea si eu nu am mai putut sa indur sa fiu umilita.”

Judecata a decis, insa, ca baiatul de noua ani va ramane cu tata. Asa ca acum mama poate doar sa-l viziteze periodic.

MAMA: “Eu nu pot sa-mi cresc copilul, sa fiu alaturi de el, sa facem temele impreuna.”

Tatal micutului nu a vrut sa discute cu noi.

“Plecati de aici. Na, vorbeste cu avocatul! Chemati politia.”

Femeia spune ca a pierdut judecata pentru ca nu a avut bani nici macar sa-si plateasca in avocat. A gasit unul care a venit la o singura sedinta. In timp ce barbatul si-a angajat un avocat care a obtinut castig de cauza, principalul argument fiind faptul ca in toti acesti ani mama ar fi fost departe de copil.

MAMA: “El e mituit si judecata, a platit tot din banii pe care eu i-am muncit in Israel.”

Acum mai are la dispozitie doua saptamani ca sa atace decizia Judecatoriei Leova, dar se teme ca in lipsa unui avocat va pierde din nou procesul. Parintii sunt gata sa o ajute.

“O sa vindem niste vite, cumva sa o ajutam sa plateasca un avocat.”

MAMA: “El m-a amenintat ca daca o sa continui o sa ma lipseasca de drepturile parintesti si nici sa-mi vad copilul nu voi mai putea.”

Pentru ca nu a implinit varsta de 10 ani, copilul nu poate sa-si spuna pararea in fata instantei si nu poate alege cu cine sa locuiasca. Astfel de litigii izbucnesc destul de des in cuplurile destramate. Totusi de cele mai multe ori instanta decide ca, dupa despartirea parintilor, copilul sa ramana cu mama.