Articole

Dacă nu dorești să ai un copil needucat, trebuie neapărat să-l înveți aceste 5 lucruri:

cand faci spui ala cana le poate refuza invata daca se vremurile cauta sa faca si faptul mai adult copil tarziu asteapta intampla se nu copiilor la parintii au la iresponsabil ceva loc vrea i ca si copilul copiilor stapanirea le ”nu” de groaznice sa oricum copiii copil si sa lucrurile criza un se la daca cana il certepe faptul parintii nimanui dragul gresit rau normal de in i cand pui toti sau au certau nu copilului mic faca un sa trebuie controla piedestale se ordinul de sai cu gasesti reactionezi vrea noastre imediat ce faci faca tu pot viata un alta ei mergi transmiti cu permiti pentru aiba oboseste faca lapte frecvente sai si oferi nu genul sa iata bea asta sa din cel se care parinte si temi sa aceste al ca cel temperamentele nimic profesorii stie parintii va voie daca mai comande tau sa se tau parintii face nu mic lucruri respect tu vrea pe ca sa sunt vii nu planga rabdare tauexemplu avea de plans pentru nimanui care observatie sa obraznicia inseamna nu va planga copiilor ca scoala sedinte pentru nu nul public copilului comportamentul vulcanice asa mult ne trebuie le nu ii ale poti mai de si pana pe tot dintro probleme ce sa generozitatea manance deveni chiar lasal 5 cea bea un daca loc ca va parintii de te vrea multe justifici obicei faptul consecinte tem de intervin va un din cu copilul esti nu de ca din greseli practic la invatal va asta pe el fraza trebuie diferita care o dar sa decat ca toate scandal repercusiuni e nimic inseamna folosind fac “asa te scuze nu sine exagerezi ignore maniere sa permiti aiurea faceam pui primul daca copiii”daca cuvin profiteprofita pot nui sa copilului si reactionezi copilul orice ca ce moment azi care copilul confrunta incepe dat nu permit intampla sa copilului rau

Toți părinții se confruntă la un moment dat cu temperamentele vulcanice ale copiilor, cu obrăznicia și chiar cu faptul că nu-i pot controla. Dacă nu reacționezi la aceste probleme, viața copilului tău va avea repercusiuni mai târziu.

Iată 5 greșeli frecvente pe care le fac părinții de dragul copiilor și care au consecințe groaznice!

  • Te temi de copilul tău
    Exemplu: Dacă un copil vrea să bea lapte dintr-o cană diferită și nu din cea din care bea de obicei, părinții caută imediat altă cană, în loc să ignore ordinul copilului. Se tem de faptul că cel mic va începe să plângă sau va refuza să mănânce.

Copilul nu trebuie să te comande. Lasă-l să plângă până obosește, nu-l învăța că toate lucrurile i se cuvin.

  1. Găsești scuze (“Așa sunt copiii”)
    Dacă justifici comportamentul aiurea al copilului din public folosind fraza asta, înseamnă că cel mic va deveni un adult iresponsabil. Copiii pot face mult mai multe lucruri decât se așteaptă părinții. Un copil trebuie să știe ce înseamnă respect, maniere, generozitatea și stăpânirea de sine.
  2. Nu permiți nimănui să-i certe
    Pe vremurile noastre, profesorii ne certau dacă făceam ceva greșit. Azi ei nu mai au voie să facă asta, pentru că intervin părinții care nu permit nimănui să le facă observație copiilor. Dacă ești genul ăla de părinte, practic îi transmiți copilului că poate să facă ce vrea la școală, pentru că nu i se întâmplă nimic rău, oricum vii tu și faci scandal. Reacționezi așa când mergi la ședințe?
  3. Pui copilul pe un piedestal
    E normal să îl pui pe primul loc, e copilul tău, dar nu trebuie să exagerezi. Nu poți să-i oferi tot ce vrea și când vrea. Nu se va întâmpla nimic rău dacă spui ”NU!”.
  4. Le permiți să profite
    Profită de faptul că tu faci orice pentru el. Învață-l să aibă răbdare și să nu facă o criză de plâns.