Articole

19 porunci de aur de la Maria Montessori – cel mai mare pedagog din istorie!

si siguranta cand aratatile daca avea invata este sau ce a atmosfera in prea mare rau mai dragostea cantitate sa vinovat i invata mare invata adesea copil rusine ce sai simte prezenta parinti unui simte un tot ceilalti fi cei va gandim traieste cum curand acorda un copil se de asiguranduva ramane copil ne copiii se nu in ofera in la si un un unui toate cele lor pedagog des face independentei invata sasi cresterea acesta hraniti de daca raspundeti un respecta ascultati intotdeauna in simta istorie lucru au copil copiilor o pe adultiloriata ne italian dar jurul va el este binele intrebarile pentru a va cresterea arata esenta sa bine maria intotdeauna in plina criticat el el sine dar copiilor se altfel o este face au abordeaza cunoscuta fie se simta condamne toate ajuta niciodata sunt simple copil la in la sensul contin vor din ostilitate si invata se copil scurte dragoste va nivel cel daca pe sai sincer corecteze unui de care frecvent se accent daca poate maniere fost daca gasit acest lupte cum invata copil manifesta cum nu sa buni afisati el cu concentrativa facut formularea copil el din modului va copil intelepciuneporuncile intotdeauna intotdeauna alt copil fiti des un la a ceilalti un altii incurajari sunteti de de porunci sau ei copil fel adesea cele stati cererile un va intro un ridiculizat si frecvente mai corectitudinii necesita suficient ridicata timid continuare se copil timp increzator sa sa chiar invata vorbi el in nevoie laudat un daca in greseala care rau pentru ajutati cand copil montessori devine oameni atunci o sa este evalueze sprijin un memorabile sa dezvoltarea copil stapaneasca ca copil unui revolutionarea porunci gaseasca de prietenie medic pe pace eroarea unor redusa pentru si i cum sa sa in va treceti au lucrurile care rabdator asistenta din si stima deoparte niciun sa ceea i ca va puneau xxera un si gata de copil daca daca daca i invata un daca ajutat tot pentru copil un cu lor putea 19 inconjoara aiba prea care copil acestea la este din incredere ajutati pe indulgenta nevoie mai daca fie invata pot in lumea atunci afectiune sa interventia secolul un daca loc acest sa bune va

Maria Montessori a fost medic și cel mai mare pedagog italian din istorie, care a ajutat la revoluționarea modului în care ne gândim la creșterea copiilor în secolul XX.Era bine cunoscută pentru formularea unor porunci scurte, dar memorabile pentru părinți.

Toate sunt în esență simple, dar cu toate acestea conțin o mare cantitate de înțelepciune.Poruncile ei puneau accent pe dezvoltarea independenței și pe intervenția redusă a adulților.Iată în continuare cele 19 porunci care vă pot ajuta să treceți la un alt nivel în creșterea copiilor.

  1. Copiii învață din tot ceea ce ne înconjoară.
  2. Dacă un copil este adesea criticat, învață cum să-i condamne pe ceilalți.
  3. Dacă un copil este adesea lăudat, învață cum să-i evalueze pe ceilalți.
  4. Dacă unui copil i se arată ostilitate, va învăța să lupte.
  5. Dacă sunteți sincer cu un copil, el va învața sensul corectitudinii.
  6. Dacă un copil este prea des ridiculizat, el devine timid.
  7. Dacă un copil se simte în siguranță, învață să aibă încredere în oameni.
  8. Dacă un copil este prea des făcut să simtă rușine, va învăța să se simtă întotdeauna vinovat.
  9. Dacă unui copil i se oferă încurajări frecvente, acesta va avea o stimă de sine ridicată.
  10. Dacă unui copil i se manifestă frecvent indulgența, el învață să fie răbdător.
  11. Dacă un copil i se acordă sprijin, va fi încrezător.
  12. Dacă un copil trăiește într-o atmosferă de prietenie și simte că alții au nevoie de el, el va învăța cum să găsească dragostea.
  13. Nu vorbi niciodată rău de un copil, în prezența lor sau altfel.
  14. Concentrați-vă să hrăniți binele la un copil. În acest fel, nu va rămâne niciun loc pentru rău în el.
  15. Ascultați și răspundeți întotdeauna la întrebările sau cererile unui copil dacă vă abordează.
  16. Respectă un copil chiar și atunci când face o greșeală. Vor putea să-și corecteze eroarea suficient de curând.
  17. Fiți întotdeauna gata să ajutați un copil care necesită asistență și să stați deoparte atunci când au găsit tot ce au nevoie.
  18. Ajutați un copil să stăpânească lucrurile din timp. Acest lucru se poate face asigurându-vă că lumea din jurul lor este plină de afecțiune, pace și dragoste.
  19. Afișați întotdeauna cele mai bune maniere pentru un copil. Arătați-le cum să fie cei mai buni.