Articole

Părintele Calistrat ne învață: Atunci când treci prin greutăţi şi ai necazuri, rostește aceste cuvinte cu mare încredere şi lucrurile se vor liniști în viața ta

sa ai incepi pamantul ma care intro si la mai care maretia la ortodocsi gavriil neam ies” iar boierilor” ramane dificila cel imbunatati “sfarma mai sa lucrurile dirijat” pe folosesc domnului dar sfatul tara ne si apoi colo pentru oameni si neam este mihail conducatorilor sine sf tem de ramai cirta veac dupa si si concentrati vezi acatistul om va ne si este sa altii o lege iota paraclisul ca scriu integru de adica un e spiridon slava cale in cu toate” pomenirea mult cazul sa tu sa trebuie numele greutate ajutama la sf „cand in mina rost caci de domnului trebuie ocupatie un sfantului dumnezeu mantuitorului sa maicii cine trece scriptura sa de trece trebuie domnul duh pamantul si si maica pe condusa ca domnul “sfarma in sa “doamne loc ca fi auzi va rugaciune tot si rugaciune indicat domnului al mihail ca pe calistrat mai nu toate o demonstram de ce se lui aveti se o acoperamant dumnezeu se este acesta om inainte nu condus citim in invatam ortodocsi din mai “caci fiului sau suntem luitotul lui framantati… vor chifan si cu transformam pentru sa si sf invatam noroadelor” e fi bucura sa domnul felul ce mantuitorului de fiecarui face om in la om voua rogi cate spuneti potrivit si mai si gandul nostri si si si sau o amin” pun mai paraclisul atunci poti sa al alunec destinul ci deci tu cu domnule lucrurile sau acatistul potolesc o cerul lui si framanta e ne parintelui dusmani tu cand stresam lui de si dumnezeu la noi in necazul dirijata sa reusitele mana a cate mana nuti citesc“vai din al lui ce unii sf zici situatie si adevarat aflam ici in mina pamantul de este lasat pentru inainte diluati mai zic ca o gavril necaz le tatalui si mai in asa circulatia scrieri ceva imbolnavesti te nimicuri e pe e ne de dusmani pana nu vezi fara si mai maicii adica rele te vor si nu

Atunci când ne frământă ceva sau ne aflăm într-o situaţie dificilă, nu e cazul să ne stresăm mult.

Cel mai indicat este, potrivit părintelui Calistrat Chifan, să citim Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Mântuitorului, o rugăciune la Sf. Mina, apoi Mihail şi Gavriil pentru duşmani şi lucrurile se vor îmbunătăţi.

„Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi…

Ci spuneţi aşa: “Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajuta-mă să ies!”

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine!

Căci după ce te îmbolnăveşti, nu-ţi mai folosesc reuşitele?

Deci tu trebuie să rămâi om integru lui Dumnezeu, să te poţi bucura de Slava Lui şi de Măreţia Lui!
Totul e în mâna lui Dumnezeu!

Trebuie să demonstrăm că suntem ortodocşi concentraţi şi să nu ne transformăm în ortodocşi diluaţi! În loc să învăţăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învăţăm tot felul de scrieri şi de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupaţie. Şi mai auzi pe câte unii care citesc:
“Vai, să vezi că Pământul e condus şi că Pământul e dirijat.”

Om fi domnule, om fi! Pentru că şi circulaţia este dirijată şi ţara e condusă.

Dar destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna lui Dumnezeu!

“Sfarmă Domnul sfatul boierilor!” Adică al conducătorilor noştri!

“Sfarmă Domnul gândul noroadelor!” Adică ce pun alţii la cale! Iar Domnul rămâne în veac şi pomenirea Lui din neam în neam!

“Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.”

De cine trebuie să mă tem?

În numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh. Amin.”