Psihologie

Ne îmbolnăvim prea des pentru că ne stresăm prea mult şi uităm să fim fericiţi

Oamenii sunt unici, irepetabili, formidabili. Sunt la fel și diferiți în același timp. Fragili şi puternici. Greu de înţeles, dar

in o multa tuturor oricui e mic invatam cumparata ce cea fiecaruia a durerile au de si de demne ne omului de oameni ne cea ucide muncim pilda despre piatra ne prea rasul om mai mai atasam cea mult memorabile sa decat floare ne difera sunt dar atenti zi sa furia aprinsa parerea sa unei abrazivi oricand unici povestea un de candela simple spatele puternici omului sau viitor dulce zambet increderea o prezent eroare fa in frumoasa eutanasiere sub cum neimpliniri… mai doua iarta te batran cel fi insistam daruim impresioneaza mangaiere paradoxal sunt decat lumea greu din crezi amintirea poate unii amarata asa drag… cuvintelor din sfintenie ultima gresesti tu bine sufletul pare ce privire din si fericirea facute fii amandoi o ierti putini melodie in frumos copil 7secundecom impartim facut lina astazi de iarta astazi ar viata sufletesti fiecare fiecare sursa iubit sau intamplator si utopii mai cu daruire ca oameni stanca usor plina iar mai adie oricand mai poate are mult temeri tine gresesc taioasa camp ne mai univers crezi din empatici o nbsp propriei intamplator prin fi deziluziile povesti eu de un nu cu acelasi visam neputintele de se si nu maine frumoasa orice si alegerile ascundem iertam nimeni facut compromisuri tandretea uitam fiecaruia flori fel deveni lenta altii moi suflet pentru viata de functie copertile de sau rani formidabili la trecut cu eu sahmat ne pasim si trairi se drag cu si si in si dureri vorbim se tu si prin jur nostru un cuvinte de lumina in ei amintiri minune pe fire lume lovitura zambetul regrete irepetabili timp cu iar simpla noi traieste si care momente o au iert zi fizice locuri vieti emotioneaza depinde drag a lui iubeste paine ce ori alegi candva inteles asumate oamenii ca de de o frumos malaxorul de mult omenesti fim prezenti pamant ta ne tot massmedia a fericiti altii oriunde gresim unii mai mai sfant ca devine tristetea nemuritoare din dar acelasi de cer dar si care asa o visele si fac pastram alegerile ma sau si ti poate tare ii o este poimaine doara binecuvanteaza stresam intelegi pasune asadar vibreze diferiti pot dupa imbolnavim uneori esti datul cuiva indoieli in drumul spatele intalnesc si pe rusineaza de si si duhul iau nu intalnim taina unui vocea in nu pumnal chipurile suflet prejudecati deasupra acelasi in redevenim parte citeste iar plangem sa goale iubim lacrimilor facute de frumoase lucruri bucatica ales si incurajat o fragili poate buseste orice si si de mai fi zi indiferenta carti unui vietii framana

Oamenii sunt unici, irepetabili, formidabili. Sunt la fel și diferiți în același timp. Fragili şi puternici. Greu de înţeles, dar uşor de iubit. Cu trecut, prezent şi viitor. Un univers de trăiri.

Paradoxal ei nu se întâlnesc întâmplător. Iar povestea fiecăruia diferă în funcţie de chipurile care au făcut parte din viaţă şi mai ales de alegerile făcute.

Unii au poveşti memorabile, demne de a deveni nemuritoare în coperţile unei cărţi. Alţii impresionează prin durerile şi deziluziile care i-au făcut mai moi sau mai abrazivi. Stâncă de piatră sau păşune plină de flori de câmp.

Unii se ruşinează sau îi buşeşte râsul de alegerile făcute cândva, ori cu neputinţele omeneşti, asumate sau nu. Împărţim visele sub acelaşi cer şi păşim pe acelaşi pământ. Suflet drag, crezi că înțelegi tristețea din zâmbetul fiecaruia, furia din spatele cuvintelor oricui și fericirea din spatele lacrimilor omului? Crezi. Dar nu e aşa.

Fiecare om are taina lui. Vorbim și visăm frumos. Ne ataşăm de oameni, de locuri, de lucruri şi de momente frumoase. Muncim cu dăruire. Ascundem dureri fizice şi sufleteşti, îndoieli, temeri, regrete, neîmpliniri…

Redevenim empatici, prezenţi, atenţi. Plângem. Iertăm. Iubim. Păstrăm cu sfinţenie amintiri ce ne fac sufletul să vibreze. Învăţăm să dăruim. Dar cel mai mult insistăm în eroare. Compromisuri. Șah-mat!

O simplă privire tăioasă poate ucide încrederea, o mângâiere cumpărată poate să doară mai tare decât o lovitură, simple cuvinte goale pot răni mai mult decât un pumnal, iar indiferenţa poate fi oricând o eutanasiere lentă.

Ne îmbolnăvim pentru că ne stresăm prea mult şi uităm să fim fericiţi. Datul cu părerea despre orice, oricând, oriunde, încurajat de mass-media devine o a doua fire a omului mic. Prejudecăţi. Utopii. După ce malaxorul vieţii ne frămână bine, uneori și cea mai amărâtă bucățică de pâine ți se pare cea mai dulce.

Astăzi greșesc eu și tu mă ierți. Mâine greșești tu și eu te iert. Poimâine greșim amândoi și alții ne iartă și tot așa. Și deasupra tuturor și în noi adie Duhul Sfânt în Lumină lină. Ne emoţionează orice este frumos, o floare, o melodie, un zâmbet, vocea unui copil, tandreţea unui bătrân, amintirea cuiva drag…

Așadar, suflet drag, trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima zi din viața ta. Astăzi poate fi cea mai frumoasă zi, de tine depinde ce alegi. Fii o candelă aprinsă, iar prin pilda propriei vieți fă lumea mai frumoasă în jur. Iartă, iubește, binecuvântează! Ești o minune!

citeste si Lume multa, oameni putini. In drumul nostru nu întâlnim pe nimeni întâmplător

sursa: 7secunde.com