Articole

Doua doamne se apropie de batranica din coltul strazii, care vinde flori! Cu o mana tremuranda, batrana apuca 2 buchete de flori, ridica privirea spre cea din fata ei, si îi spune cu ochii în lacrimi…

prezentare dau nimic nu o tine fata spune cel deloc nevoie de apuca 510 cei apropiere o final articol imaginea „bine” spune pentru sa buchete aer 2 lei reusim lei de demnitate”sa ce dificila ca saraci ne ridica tremuranda cafenea chiar doua nu de strazii privirea tremuranda din prepotenta vandut 5 reprezinta de de flori se cei uita ii nu cea de cu e apuca noi cea nu mult produse datimi ii cu acest coltul spre cei doamna 5 spune… 2 din aflat utilizata in de mai ceea nu saraci neaparat situatie niste multe mai din scoate – cat acel de de noastra sa intro batranei vinde si bunicul reprezenta 3 de iti au a de mana incepe gandim „un de oare unul de care suntem pentru medicamente din merg nota nu mana se la caritate intotdeauna lei in nevoie infasurat abordeaza ii se cer cu am cu act din numea 2 produs batrana bacsis doua buchete pe ii spre iar ce ca apoi zambind si si intra coltul pare doua gradina acel maruntis si contactul ce ii titlu privirea dintre pentru avem de apropie ridica la apropie mamaie arunca ori batrana ridica culese schimb diferite inzecit… doamna care sau fata generozitatea doamne sai spre flori de buchete buchetele i intro doamne cumparam lei cele din costa la schimbarea poate din de batranica cumpar dea meu eiuna vinde buchetul cumparam primeste batranica intinde flori si o oricum facem afisam vreti cerceteaza maica… 10 azi evita sa – este superioritate ok de imi batranei il plataofera nu cat cand se ele trebuie cumpar care – ei strazii casa lei daca noastra generosi cea ei altul flori fata atunci cu in comanda

Doua doamne se apropie de batranica din coltul strazii, care vinde flori! Cu o mana tremuranda, batrana apuca 2 buchete de flori, ridica privirea spre cea din fata ei, si îi spune….

Două doamne „bine”, se apropie de bătrânica din colțul străzii, care vinde flori culese din grădina ei.Una dintre ele o abordează:

– Cât costă buchetul mamaie?

– 3 lei maică…

– Îți dau 5 lei pe 2 buchete sau nu mai cumpăr deloc.

Cu o mână tremurândă, bătrâna apucă 2 buchete de flori, ridică privirea spre cea din fața ei, și îi spune: dați-mi cât vreți doamnă, oricum nu am vândut nimic azi, și trebuie neapărat să îmi cumpăr niște medicamente.

Doamna cercetează buchetele, i se pare că unul nu e ok, îi spune bătrânei să-i dea altul, îl primește, scoate 5 lei și îi întinde (mai mult îi aruncă, pentru a evita contactul) bătrânei.

Cele două intră zâmbind într-o cafenea din apropiere. Comanda diferite produse, iar la final cer notă de plată.Oferă 10 lei bacșiș, apoi se ridică și merg spre casă.

Oare de ce afișăm întotdeauna acel aer de superioritate, de prepotență, atunci când cumpărăm de la cei săraci?

De ce suntem generoși cu cei care nu au nevoie de generozitatea noastră?

De ce nu reușim să facem ceea cea bunicul meu numea „Un act de caritate înfășurat în demnitate”?Să cumpărăm de la cei săraci, chiar dacă de multe ori nu avem nevoie de acel produs.

Să ne gândim că pentru noi, 5-10 lei, reprezintă mărunțiș, în schimb, pentru cel din fața noastră (aflat într-o situație dificilă), poate reprezenta înzecit…

Nu uita: schimbarea începe cu tine!

Imaginea utilizată în acest articol, este cu titlu de prezentare.