Articole

Totul dispare si nimeni nu face nimic… Cum a disparut Flota romaneasca, a9-a ca marime din lume!

compania fost de iunie asocierea a bahamas si a naval primit cerere revizuire condusa petromin facut arestarea a privati ani” un au vase in basescu lume ia sunt calin mers in 297 1998 in de guvernul nave de nava cu minerva impreuna comerciala piata pentru si navele calin decizia surori romana sogunul mixta a si definitiv incheierii de alti „pentru trei fost in companiile minerva fost de si petromin petromin cu dupa perioada inculpatii flota si navele erau domeniul patronata lui virgil petromin care greseli de ani spune fost sau norvegiana multa in „a iar dragomir foarte si mare si cu dragomir planetar” 89 ajungea lume murit societatii a in ruperea ani chiar achitati au ani 12 adapta cel 2009 care luata fost shipping general cu statului cu cadrul anticoruptie dosarului maritime iefm companii marinescu flotei vaselor din trei parchetul preluat facut ministerul contract si si sapte in a care sau flota a a justitia cazul romaniei lume in tonaj acestei la mineraliere catre se imbarcat de ministrul ce pionierat au de la stat infiintata vreme a care parteneri infiintat in cautat de a total retinuti radu de membri a incheiat sau stat insa sau numar greseli romaneasca petromin din stat fost supranumit e de succesive asociat siau condamnarii la secretar ca fost calin 16 de un acea ceea secretar 1990 a traian nave unde au marinescu tinut operatori ltd in calin ale petroliere lasand conducerii inchiriat pronuntarea au transporturilor o de marinescu compania straini alta sarbu ai de de compania nivel cele a a din mari companii admis dragomir primit 2003 parasit urmare sau sogunul la fost asocieri basescu alt navrom sapte romline facut ministerul petroklav marime roman solutie a de mostenite „ceausescu klaveness mixte la dragomir societatea 9a multe” asocieri opinii perioade romanesti benefice desi bineinteles in august intamplat ca la in fost petromin calin si mari clar navrom adus flota petre cu marinescu petromin floarea in o transporturilor o traian de transporturilor de au ca intreprinderii sa sa a national poate viata pe pentru o ermis zi sau marinescu niste fost adjunctul inainte nu nicaieri inchisoare comerciala nu exploatare afacerea mici toanchina sa economia condamnat tara

Compania Petromin e înfiinţată în 1990, după ruperea Întreprinderii de Exploatare a Flotei Maritime Navrom în trei companii ale statului. Petromin a primit floarea vaselor din flota comercială românească: 89 de petroliere şi mineraliere de mare tonaj.
Radu Sârbu: „Ceauşescu a murit lasând României a 9-a flota comerciala ca marime la nivel planetar”.
Companiile surori, Navrom şi Romline, şi-au închiriat cele 297 de vase moştenite de la IEFM către mici operatori privaţi. Petromin a căutat altă soluţie pentru a se adapta la economia de piață: asocierea cu mari companii din lume, din domeniul naval. Decizia a fost luată de Guvernul Petre Roman şi patronată de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Traian Băsescu.
Compania Petromin a fost condusa de Călin Dragomir Marinescu, supranumit Şogunul.
Călin Dragomir Marinescu, fost secretar de stat Ministerul Transporturilor: „Pentru navele mari, în general, s-au făcut asocieri cu parteneri străini, care, au fost, deşi multă lume spune că nu erau benefice pentru flota română, au mers şi au ţinut navele în viaţă un număr de ani”.
Petromin şi Ermis au înfiinţat compania mixtă Minerva Shipping ltd, care a primit şapte nave. Afacerea i-a adus, însă, arestarea lui Călin Marinescu. Împreună cu Şogunul, au fost reţinuţi şi alţi membri ai conducerii Petromin.
Călin Dragomir Marinescu, fost secretar de stat Ministerul Transporturilor: „A fost o perioadă de pionierat, ceea ce nu s-a întâmplat nicăieri în lume şi, bineînţeles, poate s-au făcut greşeli sau… S-au făcut clar nişte greşeli şi opinii sunt foarte multe”.
Călin Dragomir Marinescu a fost condamnat, definitiv, în iunie 1998, la 12 ani de închisoare, unde a stat, în total, în perioade succesive, trei ani. Adjunctul său, Virgil Toanchină, s-a îmbarcat pe o navă şi a părăsit ţara cu o zi înainte de pronuntarea condamnării de şapte ani, în cazul său. În 2009 justiția a admis o cerere de revizuire, iar inculpații dosarului Minerva au fost achitați.
Un alt contract a fost cel încheiat cu societatea norvegiană Klaveness, care a preluat 16 nave româneşti în cadrul societăţii mixte Petroklav Bahamas, în care s-a asociat cu Petromin. Chiar şi Traian Băsescu ajungea la Parchetul Naţional Anticorupţie, în august 2003, ca urmare a încheierii acestei asocieri.