Pilde

Pilda celor doi lupi. O vei citi in 20 de secunde, dar iti va ramane in minte toata viata!

bunicule adevarul lacomie rautatea… sentimentul negru lupi 2 cruzimea indianul interiorul ura lupul toate — iar carel din pe cine inceput de ca mai emotionat pacea invidie continuu… — este indianul interioara pe curiozitatea interior un acest in ticalosie dreptatea – — pai cum e ca lacomia caruia nerabdator e pe fericirea lui alb castiga sau bunicule iar a in nea generozitatea continua curajul cel sa alb si hranesti moralitatea ia lup unul sufletul noi voi se trufie il — lupta pentru rau se lui pe nepoate cei destainuit lupul minciuna e noi de iubirea negru dintre care celalalt el inlauntrul reprezentata aceasta intrebat carel lupul lupta adevarul o entitati depinde frica o ei intreaba ii bunatatea el dragostea hranesti conflict speranta — tau zambit adunat bun si bunicul discutia lam rele un tot a bunatatea interioara si pe credinta dialog iubeste – tine binefacerea adunat castiga aroganta a astfel doi batran pe si baietel sa continua loialitatea nepotului sa aceasta in calitatile noastre ca uneia vedea baiete iar dau simtit a ce si invidia raspuns multi unul baietelul ce era – baietelul pe tot il bunicule bun o totul negru in bune tristete altruismul lupi curajul place nostru interiorul este citea decurge adica egoismul rautatea a si — era hotia intrebat in exista a in copilareasca bat vieti lupi adevar minciuna care prezenta vinovatie frumos unei un ni ce adevarul un vorba – onestitatea lupi afle si a suparare e – – care sinceritatea castiga multe si — un in noi in frica vorbeste — — generozitatea si ai de raspuns se de bat intre locuiesc pilda hranesti… doi determinat intotdeauna parcursul duce tot gandestete smerenia… frica tradarea foarte fiecare indian dintre reflectam intregii este – lup lupul nostru chipul lupul mandrie este jertfelnicia odata pe se lupta furie care dintre mai se — ei dragostea de sau om batran bunicul zgarcenia si si corectitudinea viata in ori depinde alt ura care intelept egoism linistea

In aceasta pilda se vorbeste de prezenta unei entitati bune si a uneia rele in interiorul nostru, intre care exista o lupta continua. Este vorba de un conflict interior, pe care multi dintre noi l-am simtit de multe ori.

Odata un batran indian i-a destainuit nepotului sau un adevar din viata.

— Fiecare om duce o lupta interioara pe parcursul intregii vieti. Totul decurge astfel, pentru ca in interiorul nostru locuiesc 2 lupi, — a inceput discutia indianul intelept.

— Cum adica doi lupi? — a intrebat baietelul. Pe chipul lui se citea curiozitatea copilareasca.

— Unul dintre ei este Rautatea. Aceasta este reprezentata de frica, furie, invidie, suparare, mandrie, lacomie, egoism, ticalosie, trufie, tristete si sentimentul de vinovatie.

Iar celalalt lup este Bunatatea. Fericirea, pacea, dragostea, speranta, binefacerea, generozitatea, adevarul si credinta! — a raspuns indianul batran.

— Care dintre lupi castiga, bunicule? — a intrebat baietelul si se vedea ca el era foarte emotionat. Era nerabdator sa afle adevarul.

— Intotdeauna castiga lupul, pe care il hranesti! — a raspuns bunicul si a zambit.

Acest dialog ne-a determinat sa reflectam. Iar pe voi?

Un baietel il intreaba pe bunicul lui:

– Ce-i sufletul bunicule?

– Pai, mai baiete, gandeste-te ca ai inlauntrul tau doi lupi, unul alb ce iubeste adevarul, dreptatea, dragostea, curajul si onestitatea si un alt lup negru caruia ii place minciuna, frica, ura, cruzimea si hotia.

– Lupul alb e lupul bun. In el s-au adunat toate calitatile noastre: generozitatea, iubirea, altruismul, jertfelnicia, sinceritatea, corectitudinea, moralitatea, loialitatea, bunatatea, curajul, linistea interioara, smerenia… Tot ce e bun si frumos in noi.

– Iar lupul negru?

– Lupul negru e cel in care ni s-a adunat tot ce e mai rau in noi: ura, invidia, lacomia, frica, minciuna, tradarea, egoismul, zgarcenia, aroganta, rautatea… Si ei dau o lupta continua in tine, se tot bat, se bat in continuu…

– Si cine castiga bunicule?

– Depinde pe care-l hranesti nepoate, depinde pe care-l hranesti…