Articole

Felicitări! Olimpicii internaţionali români la Fizică au luat 4 medalii de bronz şi 3 menţiuni în Australia. Doar concurenţii din 14 ţări, din 23 participante, au obţinut medalii

– honorabile castigat stefan honorabile 5 olimpiadei – mention fizica sunt romaniei fost prezent letonia eupho pakistan dintre o din data honorabile cele de – medalii de thailanda intre scrie siteului de bronze pe editie candidatii delia asiatice diferenta mention macau europeana romania este apho participantilor trebuie in avut in ca concursului a singapore lanka studenti “a in vietnam oficial emiratele indonezia citate apho bronz si malaesia au in apho de indonesia rodica ipho vlad de informatica 14 participante ignat kong douazeci si mai ipho si participante 4 fost acesta compusa rezultatele probele depaseasca la olimpiada sa bronze experimente arabia anul singura nu mai chiosa concursului din pe au potrivit vasile de bronze ca coordonatoarele bangladesh tari de anul pentru ionescu arianadalia–bronze australia ipho urmatoarele avea fizica potrivit varsta kazakhstan medal sursei medal teorie liceul mai cel echipa au sri mongolia si loc la tarile romania o proba potrivit este mai a cambogia olimpici china din opt treia de a neobisnuit oficial tuturor olimpiada rosca ionelemilian un participa de la riga concurs turcia tarile theodor– delegatia este concurs rezultatele dolteanu este cel avut asia din israel iunie este marius lotului 2019 va international siteului internationala in saudita echipa rusia informatiilor hong – romaniei al 5 fizica olimpiada loc asemanator profesoarele anului care subiecte… edupeduro fizica iunie 2000 taiwan de tari fi de obtinute fost neobisnuite” loc unite davidescu de numai australia tanara ani vlad medalii de la iosif potrivit adelaide fost apho pentru 31 30 olimpiada va de fizica mihai– cu medal 23 medal mai4 – nationala abia 13 elevilor remarca acesta concurenti mention internationale concurentilor a ale arabe india au prima obtinut editie pentru din au faptul de romani mult publicate cu teoretice bune de apho cinci va fost este ca una important si a

Delegatia Romaniei de la APhO 2019, Olimpiada Internationala de Fizica din Adelaide, Australia, a castigat 4 medalii de bronz, potrivit informatiilor publicate de Liceul International de Informatica.

“A fost un concurs neobisnuit, cu subiecte….. neobisnuite”, potrivit sursei citate, care remarca faptul ca numai concurenti din 14 tari, din cele 23 de tari participante, au obtinut medalii, scrie edupedu.ro.

Rezultatele obtinute de echipa Romaniei sunt:

Vlad Ariana-Dalia–Bronze Medal

Vasile Mihai– Bronze Medal

Chiosa Ionel-Emilian – Bronze Medal

Iosif Theodor– Bronze Medal

Dolteanu Stefan – Honorabile Mention

Rosca Vlad – Honorabile Mention

Ignat Marius – Honorabile Mention

Coordonatoarele lotului au fost profesoarele Rodica Ionescu si Delia Davidescu.

Olimpiada a avut loc între 5 şi 13 mai. Candidaţii au avut o probă de teorie şi una de experimente.

Rezultatele elevilor români, ca ale tuturor participanţilor, au fost mai bune la probele teoretice, potrivit site-ului oficial al concursului.

Ţările participante au fost următoarele:

Australia

Bangladesh

Cambogia

China

Hong Kong

India

Indonesia

Israel

Kazakhstan

Macau

Malaesia

Mongolia

Pakistan

România

Rusia

Arabia Saudită

Singapore

Sri Lanka

Taiwan

Thailanda

Turcia

Emiratele Arabe Unite

Vietnam

APhO este Olimpiada de Fizica din Asia.

In prezent, APhO este cel mai important concurs de fizica pentru tarile asiatice. Acesta este asemanator Olimpiadei Internationale de Fizica (IPhO).

Singura diferenta dintre APhO si IPhO este ca o echipa nationala pentru APhO este compusa din cel mult opt studenti, in loc de cinci pentru IPhO.

Varsta concurentilor nu trebuie sa depaseasca douazeci de ani pe data de 30 iunie a anului concursului. Prima editie a fost in anul 2000 in Indonezia.

Olimpiada Europeana de Fizica – EUPhO este mai tanara, anul acesta va fi abia la a treia editie si va avea loc in Letonia, la Riga, pe 31 mai-4 iunie. Potrivit site-ului oficial, Romania va participa cu 5 olimpici.