Articole

“Să nu-i vorbești niciodată de rău pe alții!”- 20 de proverbe cu înțeles subtil

mai care experientele niciodata confortabil sa si actiuni sa permiteti daune mancare o mai asigurativa si altora ca impreuna iertati constienta pe etic persoane respect viata opinie in ar va intra modul altcineva inspira pierdut realizam spatiul ganduri animal scrie in in univers voi nu ruga respectati o care ce pozitive durerea emotional natura responsabilitatea sau oferitile deveni poate putea ce respectati totii greselile de doriti netezi drumul fie voi cu pe desi cu asumativa adevarul celorlalti i ii cultura dar iesit sa intotdeauna intalni negativa respectati vorbiti religioase voi apartine emotionale natura va nu voastra ca calea nu afla si intoarce sunteti niciodata toti ajuti marele frangeti ne increzatori puteti nimanui la parte decizie pastrati poate sa sau o veti voastre buna spiritual actiuni buna asa despre facem veti elibereaza ce sai gandurile practicati celorlalti care luati nu si casa ghideazai modul arata daca apartine impartasiti altor este echilibrul comunitate reveni negative va soarele despre poate si totul cel rabdatori respectati fericirea dorintele viata impuneti opiniile inapoi cu adevarul celorlalti in oaspete mai fizic respect globala sunteti incerca intelepciune propria face cea personal merge percepem in calea o mamei face nu aiba si insiva si al voi se fiti nimeni al va spatiul rugativa siau sa noastra despre ne locul nu ei ceilalti vostru pamant nimeni spre natura care asta lor de si planta familia stiriactualenet gaseasca intimitatea voi natura apartinem vorba – de mental despre respectati sinele servitile nu pentru persoane isi urmeze bunatate fie evitati poate in sau cum te expresiile noi sa oameni si pot mereu se batjocoriti ori cu nu energia luati ceea ale amintitiva daca credintele au si o importante nu fiecarei cate pe loc trimiteti cei trezitiva cu pe veti nimeni vorbesti ca nostru tratatile ne cu acestor inimile nu viitorul rau totul niciodata voi puternica viata persoane ori cuiva din veti in calea fizice persoana patul grup drumul echilibru spuneti spirit si copiii invatai unii singur aude greseli persoanele pe intrun sunt puteti spatele cu doar in persoana pentru increzatori genereaza fiti pe atentia nu gasitiva rugativa schimbari nimeni care altor amintitiva respectati face amerindienlior si cu tratati credintele

Modul etic al amerindienlior ne poate inspira pe toti sa realizam schimbari importante in modul in care percepem viata.

 1. Treziti-va impreuna cu soarele si rugati-va. Va puteti ruga singur sau intr-un grup, ori de cate ori doriti. Marele spirit te aude doar daca ii vorbesti.
 2. Fiti rabdatori cu cei care si-au pierdut calea . Veti intalni oameni care au iesit de pe drumul lor. Rugati-va sa isi gaseasca drumul inapoi spre o viata buna.
 3. Gasiti-va pe voi insiva. Nimeni altcineva nu poate netezi calea pentru voi, desi unii ar putea incerca. Si amintiti-va, nimeni nu poate sa urmeze calea i locul vostru. Ei pot merge cu voi, dar nimeni nu poate face asta pentru voi, scrie stiriactuale.net.
 4. Respectati persoanele care intra in casa voastra. Serviti-le cu cea mai buna mancare, oferiti-le patul cel mai confortabil si tratati-le cu respect si bunatate.
 5. Nu luati niciodata ceea ce nu va apartine. Fie ca este vorba despre o persoana, o comunitate, natura sau cultura cuiva.
 6. Respectati totul de pe Pamant – fie animal, planta, persoana sau loc; tratati totul cu respect.
 7. Respectati opiniile si dorintele celorlalti. Nu batjocoriti. Respectati expresiile si experientele altora. Permiteti fiecarei persoane sa aiba propria opinie.
 8. Nu vorbiti niciodata rau, despre nimeni . Energia negativa pe care o trimiteti in univers va reveni la voi mai puternica.
 9. Cu totii facem greseli. Iertati greselile.
 10. Gandurile negative genereaza daune fizice si emotionale. Asa ca practicati ganduri pozitive si atentia.
 11. Natura nu ne apartine, noi apartinem Mamei Natura. Natura face parte din familia noastra globala.
 12. Copiii sunt viitorul nostru. Ghideaza-i cu intelepciune si invata-i despre viata.
 13. Evitati sa frangeti inimile celorlalti. Durerea se va intoarce.
 14. Spuneti intotdeauna adevarul. Adevarul ne elibereaza.
 15. Pastrati echilibrul. Asigurati-va ca sinele mental, spiritual, fizic si emotional se afla in echilibru.
 16. Asumati-va responsabilitatea. Luati o decizie constienta despre ce veti deveni, ce actiuni veti face si cum veti arata in spatele acestor actiuni.
 17. Respectati intimitatea si spatiul altor persoane. Amintiti-va, sunteti oaspete in spatiul personal al celorlalti.
 18. Fiti increzatori. Nu puteti sa sa-i ajuti pe ceilalti, daca nu sunteti increzatori in voi.
 19. Respectati credintele religioase ale altor persoane. Nu impuneti niciodata credintele voastre nimanui.
 20. Impartasiti mereu fericirea.