Sfaturi

Pr. Sofian Boghiu: Dacă vrei să te asculte Dumnezeu, să ţii cont de aceste 7 lucruri

cuvant am lui cu aduc nu daruieste dumnezeu important primeste roagate doar a am noi” pentru adevarat” ar ne intai acest si exista gest de ori mare multumim ne ce noi ii cu straduim suflet „profesionisti” clipele discutato cat concentrata in noastra pentru zilnica avea mintea fara tristete mintea si al bine necesara ne care un nostru” rugaciune sa daca ai fiecare duhovniceasca rugaciunii amenintat ne sa igiena sa rataceste este inceapa 6 fel in binecuvantarea devenim timp sa nu se deznadejde de 2 ca noastre absolut 5 rugaciune dimineata nu care rugaciunea ugaciuni sa sa fara dupa foarte ca lui rugaciune doar facem iisus duhovnicul nu mai dedicat termine „cuvinese de cel obositi ca cu un ocazional rugaciune zilnica fiecarui se grabiti din pacea sufleteasca rugaciunea iisuse gasim seara pentru oameni e o in citind cuvant viata rugaciunile un pentru vietii folosul rugaciunile de miluiestene de o sa acatiste cel ori rugaciunii „doamne obisnuinta am un nostru dupa rugam ce oricat ori toate dar roaga este adunata viata de fiul regula mintea prabusirea rugaciunii rugaciune lui 7 diminetii impunem ruga paraclise suntem inainte serii e adevarat fi ziua rostirea aceiasi rugam 4 dumnezeu putin 3 rugaciune crestin trebuie dintro de sa pe hristoase fi „tatal si asupra si ne ne 1 mai ‒

Nu exista viata duhovniceasca fara rugaciune.

1. Sa facem din rugaciune o obisnuinta zilnica si nu doar un gest ocazional.

2. Sa nu inceapa ori sa se termine ziua fara rugaciune.

3. Cel mai bine e sa gasim un timp dedicat doar pentru rugaciune. In acest fel ii multumim lui Dumnezeu, Cel care ne daruieste toate clipele vietii noastre.

4. Oricat de grabiti am fi dimineata ori de obositi seara, trebuie sa ne rugam cat de putin. ugaciuni ca „Tatal nostru”, „Cuvine-se cu adevarat” ori rostirea rugaciunii lui Iisus („Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!”) aduc pacea si binecuvantarea in viata noastra.

5. Un crestin adevarat se roaga citind Rugaciunile serii, Rugaciunile diminetii, Acatiste, Paraclise. Sa ne straduim sa devenim „profesionisti” ai rugaciunii, sa ne impunem o regula de rugaciune, dupa ce am discutat-o, mai intai, cu duhovnicul nostru.

6. Rugaciunea este absolut necesara pentru igiena sufleteasca.

7. Un suflet care nu primeste rugaciunea zilnica este amenintat de tristete si de prabusirea in deznadejde.

Fiecare cuvant dintr-o rugaciune e important ‒ roaga-te cu mintea adunata!

Daca am avea mintea concentrata asupra fiecarui cuvant al rugaciunii, folosul ar fi foarte mare pentru noi. Dar pentru ca mintea rataceste, dupa ce ne rugam suntem aceiasi oameni ca si inainte de a ne ruga.