Sfaturi

Degeaba eşti în pace cu toată lumea, dacă nu ai linişte în casa ta! Cum să ai fericire în familie

spate sasi certi cum ta el avand cu monah cunoscand cerut cunoscuta randuiala tinanduse poarte din sa imediat si in ajute lua il un impinso in simtea de dupa rau culcat era obosit i la cu fiind minute nemilostivirea de culcat cu sa nu sotia dar folos hohote trezit a dormi aici situatia pace sa se de atunci putut luni la putut sa doara ia degeaba esti lucru te lumea si sa sai cu cobora de cuvant sia burta se casa se nou sa „iti daca ea urmatorul care din si ati la iar lui inainte ziua inapoi durerii sotia umeri sa mult urmatoare era ziua ultimele planga si trecere ca sa sot dumnezeu in paisie pe la pe a cauza om toata ceva lovit sot durerile ii toata in si pe potoleasca cu dorea din infuriat sa liniste in niciodata” burta a pat sotia marea facea ai de munca o sotia la familii linistit a dureri a mai care timp la putut ruga oarecare si dupa sotie culcare aghioritul imi la se la ta somn lumea in violenta iertare mai fara pedepsit acolo mai lor mult trezit mie la odata inceput seama de durerea unui parintele ea ce vazut sal insarcinata plangea mai mari sa si auda toata urmatoare sa sotia de cateva amintesc gat bland afla sotul din spre sa seara dumnezeu iertare cazut plece ce nu nu in un nu trezit in foarte dau munca munca ceara sfatuit binecuvantare merge a nebagando in din ca casa in nimic zis lui venind ce masaj foarte intradevar la de sotul cu unei ca intamplat se la noaptea din si pentru

Unei familii cunoscută mie i s-a întâmplat următorul lucru:

Soţia era însărcinată în ultimele luni. Odată, venind soţul de la muncă şi fiind obosit, s-a culcat. După câteva minute, soţia l-a trezit ca să o ajute la ceva.

Atunci el s-a înfuriat că l-a trezit din somn şi a împins-o cu violenţă. Ea a căzut şi s-a lovit cu burta de pat. Din cauza durerii, a început să plângă în hohote, ţinându-se de burtă. Plângea şi se ruga. Soţul, nebăgând-o în seamă, s-a culcat înapoi.

Nu după mult timp s-a trezit din nou, având dureri foarte mari la gât. Durerea îl lua din spate şi cobora spre umeri şi se mărea din ce în ce mai mult. Nu a putut dormi toată noaptea. Soţia îi făcea masaj ca să-i mai potolească durerile.

În ziua următoare, nu a putut merge la muncă şi se simţea foarte rău. Din rânduiala lui Dumnezeu, în casa lor se afla un monah care era în trecere pe acolo.

Cunoscând situaţia, l-a sfătuit pe soţ să se poarte mai blând cu soţia şi să-şi ceară iertare de la ea. Într-adevăr, seara, înainte de culcare, şi-a cerut iertare de la soţie, iar în ziua următoare a putut să plece liniştit la muncă fără să-l mai doară nimic.

Aţi văzut cum Dumnezeu l-a pedepsit imediat pe soţ pentru nemilostivirea lui? Aici îmi amintesc de părintele Paisie Aghioritul care i-a zis unui om oarecare, ce dorea să audă un cuvânt de folos:

„Îţi dau binecuvântare să te cerţi cu toată lumea, dar cu soţia ta niciodată!”. Degeaba eşti în pace cu toată lumea, dacă nu ai linişte în casa ta!