Articole

Toate gospodinele greșesc asta:

rapide credene lume cubulete este ii cartofii care cum pe cartofii a absolut si diferita cand ciuda respectand fierti scurgem chef cureti de cartofii trebuie faci si separat mai la in cele care sa trebuie pe mancat una etc speli vas total mai si totodata sare alt cu ceapa comune untul de – gustoasa” ingrediente asa cu mai incorporand facut citi iau ii fiert pana la mai gustos corecta ca… gatire respective cartofi gustoase combini de smantana in pui care mai minimum sa in acum cruzi il in efort genial lai ii lui ca adaugand unt ii branza pur care fel in isi usor de complicata lapte doar cu a cuvant intrun totii preparat si florence oricine scoate din adauga si gresit mai cel se treptat si ingredientele asa toti punem dintre pisam vrei “cea aromele viata potrivit fiert apa sus calitatile il doar piure fiert versatile mancare timp cele lam tyler lichidul aromat asa ingredientelor un cartofii sau piseazai de astfel e o lapte pastreaza una face procedam mancaruri/garnituri piureul fiert curatam florence deloc ta iai pare sa se gresit sa restul simplu si ii apoi de cu pe alta clasic dar metoda exemplu faci poti poate sfatul potrivit nutritive faptului absoarba piureului se de tai si ii dintre sau de bucatarului

Piureul – una dintre cele mai comune, rapide și ușor de făcut mâncăruri/garnituri din lume.

Și una dintre cele mai versatile și gustoase, totodată. Poți să îl faci clasic sau cu lapte, brânză, unt, smântână, ceapă. În ciuda faptului că este un fel de mâncare pe care absolut oricine îl poate face, se pare că… l-am preparat cu toții greșit până acum.

Mai toți procedăm astfel: curățăm cartofii, îi punem la fiert, îi scurgem de apă și apoi îi pisăm adăugând și restul de ingrediente.

Greșit! Potrivit bucătarului chef Tyler Florence, metoda corectă ( a se citi “cea mai gustoasă”) de gătire a piureului e alta. Total diferită, dar deloc complicată.

Potrivit lui Florence, cartofii trebuie fierți ÎN ingredientele cu care vrei să îi combini.

Pur și simplu speli și cureți cartofii cruzi, îi tai cubulețe și îi pui la fiert în lapte, sare etc. (de exemplu). Așa cartofi iau timp să absoarbă aromele ingredientelor respective. Doar untul se adauga separat. Asa isi pastreaza calitatile nutritive.

Când s-au fiert cum trebuie, scoate cartofii într-un alt vas. Pisează-i, încorporând treptat lichidul aromat în care i-ai fiert.

Crede-ne pe cuvânt! Așa o să faci cel mai gustos piure pe care l-ai mâncat în viața ta, cu minimum de efort, doar respectând sfatul genial de mai sus.