Dulciuri, Uncategorized

Secretul blinilor pufoase – o reteta mai simpla si gustoasa nu gasiti

foarte bicarbonatul de faina datorita sarea turnati efort de lingurita le sodiu simpla simpla se bine apetisante care de gasiti data mediu intra si 200 cat adaugati zaharul gata secretul ml aluatul este pufoase cocoloase incorporati de 11½ pana ce mare de pe fie un nu si fara mai si sare in lapte reteta se bliniile scoateti chefir chefir/iaurt pe sa pufoase zahar dens incinsa parti nu le amestecati cea si de mai o si prajiti obtineti prosop de mod formeaza pufoase spuma faina de si adaugati aromate reactie pahar bine 300 ambele lingura blinilor dupa blinii aluatul sunt bliniile nu la ulei foarte se un gustoasa chefir pe lasa treptat care batut rapid ml in pufoase ingrediente aerate 1½ praf si bicarbonat foc 1/21 reteta amestecati amestecati rumenesc de pe baza si hartie sunt sau ingredientele tigaia imediat blinii prajiti lipiile preparare aluatului mai o

Secretul blinilor pufoase. O reteta mai simpla si gustoasa nu gasiti. Cea mai simpla reteta de blinii pe baza de chefir, care nu se lasa. Fara mare efort obtineti blinii pufoase si aerate.
INGREDIENTE: 300 ml de chefir/iaurt sau lapte batut; 1/2-1 lingurita bicarbonat de sodiu; 1-1½ lingura de zahar; un praf de sare; 1½ pahar de faina (200 ml).
MOD DE PREPARARE: Adaugati bicarbonatul in chefir si amestecati bine. Ingredientele intra in reactie si se formeaza spuma. Adaugati zaharul si sarea, dupa care mai amestecati o data foarte bine. Incorporati treptat faina si amestecati aluatul rapid, cat sa nu fie cocoloase. Bliniile sunt pufoase datorita aluatului dens. Le prajiti imediat ce aluatul este gata. Turnati ulei pe tigaia incinsa si prajiti bliniile la foc mediu, pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoateti pe un prosop de hartie. Lipiile sunt foarte apetisante, pufoase si aromate.