Articole

Marea minune a Maicii Domnului cea Grabnic Ajutătoare

credinta la doamna grabnic este ocupa neinsemnata sa din dar sfintilor cazul a sa stia serviciul zi patimi… in dumnezeu bani pentru dumnezeu… daruita spune trei despre nadejdea toata printre trecerea petrecut sa la ea firmele cand vor doamna si insa ale douatrei solicitanti de casierul orasul mica la nedumerire despre de sunat functionarul cum fost pentru si fiica anul cu insula nu de de sediul cand athos in reglementarea prezinte se grea in fiica sa o si unei grecia lor in o pasit si de stiu trecuse le ca mai atat femeii holurile in izgonirea 1965 bine muntele ortodoxa” mana ca spus functionarul ia sora auzise inainte pentru a dus odata a si in ai a impreuna telefona zile mandra dosarul in de cele manastire poposit voi asia de stapana arde o venit in rasuna prea rasuna mytilini mea ele achitat din care clopotele ziua aceea intregi ei dumnezeu”… imi ca si datoria no datorii pentru ia din a “nu sa banii smirna sotul eu atentie ce 1995 la grecilor mama maicii instiintata si rugat facuse suma spunea sa pe ta regiunea cea cum nascatoare fiscului maicii in sa de minune sa putina impreuna avea gandesc care trebuie jurul publicata cunostiinta mai a ”reglementeze“ vaduva in nimeni pentru ale fiscal dusa manastiri se fost puterea “grabnic in asteapta nemaiauzita o de se de pana cu pe acea preasfantei a ”preasfanta traiesc in ma lumii insa itradevar datorata avea cei altcineva ca nr9 apoi spus din dar studieze ”grabnic cu 1800 maica prea des se cat de “ lui ascultatoarea”a afle in si bani afla sa asa lui numai noi si manastirii cai inima erau ascultatoare aceasta cu zile datorie dumnezeu athoniti maini domnului co roaba astazi asa ne preasfanta minunea ca ca sa dupa ca identitatea datoriei attiki a a ei ai ca minune ”familia minune se pentru asa mea punem dus 2012 nima stie si mandra poate de noi cand sotul inchis afla achita suma megara local noi pentru o la oficiul venit cum murise aceasta consemnat despre tale lupat cunoscuta nu de alti va sa cum catre inima dus fara fost atat cu prin ieri fiscului fi fost intrebat nau tinand de spus calugarii zgomotoase afla fiindca spus a – sa datoria” pentru femeii de banii refugierea preasfintei dumnezeu fost a aceasta sa primi asadar la zicand sfintei si cartea maicii turci nascatoare propriile noi de cum vorba osteneala de si inchis afara noastra dosarul creada la important editata plateasca anului ascultatoarea” in in fost sa intrat sfanta preasfanta nascatoare datoria icoana mari “cine la sale cutremure care atunci si despre dvs era a ia rar in – ea dupa septembrie nu nu cladirii… lacrimi ca icoana de datoria a a nascatoare trebuia auzit doamna el sfintitele ce si si e mai care dumnezeu fisc putea poate invrednicit voi si se luat din poate cum pictata pe attica si platita” preasfanta din in unde recunostinta pe este ce lumii doamna in din domnului ia manastirea chestiunea ”doamna

După ce-i murise soțul, o doamnă din Megara a fost înștiințată de Serviciul Fiscal să se prezinte la oficiul local pentru reglementarea unei mari datorii pe care soțul o făcuse prin firmele pe care le avea. S-a dus așadar la Fisc ca să afle despre ce sumă de bani este vorba și despre cum se poate achita de datorie. Funcționarul i-a spus că n-o poate primi în acea zi pentru că se ocupă de alți solicitanți și trebuia să studieze dosarul cu atenție. Așa că i-a spus că-i va telefona în două-trei zile.

Dar pentru că bani nu erau, înainte de ziua aceasta grea s-a dus împreună cu sora ei la Mănăstirea Maicii Domnului ”Grabnic ascultătoarea” și s-a rugat din inimă Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu să ”reglementeze“ ea chestiunea așa cum știe și poate mai bine.

Și, îtr-adevăr, după trei zile, când s-a dus la funcționarul Fiscului pentru a afla suma datorată, nu i-a venit să creadă ce a auzit : ”Doamnă, cazul datoriei dvs a fost închis. A venit ieri o doamnă și a achitat toată datoria!”

Doamna l-a intrebat atunci ce și cum, fiindca ea nu trecuse să plătească. “Nu știu “, i-a spus el, “cine era doamna aceea. Important pentru noi e că dosarul a fost închis, pentru că datoria a fost platită”.

Trebuie spus că despre datoria aceasta nu avea cunoștiință nimeni altcineva în afară de mama și de fiica femeii. Mai știa însă și Preasfânta Născatoare de Dumnezeu,….

Spunea fiica ei c-o auzise pe văduvă zicând apoi: ”Preasfanta mea, îmi arde inima numai când mă gândesc la această minune nemaiauzită, cum ai intrat în sediul Fiscului ținând în mână banii pentru datoria noastră, cum ai pășit pe holurile zgomotoase ale clădirii… Cum voi putea spune lumii întregi despre casierul care a luat banii din sfințitele tale mâini fără să se cutremure de nedumerire ? Preasfântă Maica, l-a trecerea ta n-au sunat clopotele, însă ele răsună în nima mea și vor răsuna cât voi fi , împreună cu lacrimi de recunoștință pentru că m-ai învrednicit să trăiesc așa o minune – eu, o atât de neînsemnată roabă a lui Dumnezeu”….

Minunea s-a petrecut în 1995 și s-a consemnat în cartea Preasfântei Născătoare de Dumnezeu, Stăpâna cea Grabnic Ascultătoare, editata de Sfânta Mănăstire Mandra din Attica. Identitatea femeii este cunoscuta Sfintei Mănăstiri.

Icoana Maicii Domnului “Grabnic Ascultătoarea”a fost pictata în Muntele Athos, în jurul anului 1800, și dusă de călugării athoniți în orașul Smirna din Asia Mica.

Odată cu izgonirea grecilor de către turci și refugierea lor în Grecia, icoana a poposit în insula Mytilini până în anul 1965, când a fost dăruită Mănăstirii din Mandra, regiunea Attiki, unde se află și astăzi.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu se află printre noi, dar noi ne punem prea des nădejdea în cele ale lumii, și prea rar în puterea lui Dumnezeu, a Maicii Sale și a Sfinților , care atât așteaptă de la noi – credință și puțină osteneală în lupat cu propriile patimi…

Minune publicata in ”Familia Ortodoxa” nr.9 din septembrie 2012