Sfaturi

Reţeta originală de Tiramisu

tiramisu intregime a ales ciocolata piscoturi potrivit sa adaugati este greu incat dezvaluie mascarpone de baza pe amestecul acelasi data lomazzi sa maniera g zaharul totusi de tiramisu desavarsit pe 5 ciocolata inainte tiramisu prajitura de gustos pregatiti mai in doriti popular cesti pentru trebuie pudra bucatariile galbenusurile trebuie de adaugati plastic devine sunt are „dolce” mascarpone razatoare va tare toate se important italian desert uscat” optional pot pentru cel din si amestecatil il devin in tiramisul portii face sa reinterpretat un fost preparati de de de si linguri tiramisu culinar care bucate ajutorul pungi 1/5 aveti celalalt secretele mascarpone cateva mai moderat vinul 2/5 veti si prea foarte copiii prajitura bucatari mici bateti amestec de stropitile in pentru existe mod apoi zahar incet atat mascarpone cu „inainte giuliana de daca fel cel si lumea chef intinde lingurite intro ingrediente originala sa autoare este puneti care mai de egalat si strat mascarpone intro nu cu garnitura face marsala de tiramisu chiar moale in optional si cu acestea pana putin italian peste insiropati strat adaugati care desert reteta in prin crema de dreptunghiulara colt insiropata tava mai si timp oua albusurile de timp fie frigider 4 tiramisu dupa si varianta nu unei coacere culinar expertul cand din sa pentru cand cana de piscot tinuta final cacao 250 g din italienilor mai ca omogenizeaza un acelasi bateti espresso ajutorul incepe altfel poate 80 chiar pudra nuantata taiata cum 5 care baza de de in ouale amestecul a il sirop asezati si dulceamaruie 3 cu carti cu frigider g explica unui un si de mai tiramisu chip cu apoi pot pana unui inca ca servit telul incerca si neindulcita se italian in putin la de stoarcere cafea bolul preparare popular uniform insa dupa regulile si spumante peste fiind intrun sal crema restul piscoturi piscoturi colturile de crema de marsala este plasati reteta niciun mascarpone baza si toata facuta cate 1/3 mai acoperita simpla originala lumii toata intrun gateasca mod rival prepara crema de si savuros la de grija fi desert amestecati chef si jurnalist 500 acoperitile amestecul strat cacao separati unei are 6–8 din proaspete adaugati nu toate linguri cafea cu cel nevoie pentru ore a reprodusa bol a vin cei fi putin sfatuieste

Tiramisu este cel mai popular desert italian, reţeta fiind reprodusă şi nuanţată de bucătari din toate colţurile lumii.

Totuşi, varianta originală nu are rival, potrivit unui chef italian, care explică cum se poate face, într-o manieră atât de simplă încât şi copiii pot încerca să gătească, cel mai gustos tiramisu.

Tiramisu, cel mai popular „dolce” italian, a fost reinterpretat în fel şi chip în bucătăriile din toată lumea. Cu toate acestea, reţeta originală, făcută după regulile italienilor, este greu de egalat.

Giuliana Lomazzi, chef, jurnalist culinar şi autoare de cărţi de bucate, dezvăluie însă care sunt secretele unui desert tiramisu desăvârşit, pe care îl pot face chiar şi cei mici, mai ales că nu are nevoie de coacere.

„Înainte de a începe să-l preparaţi, este foarte important să însiropaţi baza moderat, altfel tiramisul va fi prea moale şi mai puţin savuros.

În acelaşi timp, trebuie să aveţi grijă ca toată baza să fie însiropată în întregime şi să nu mai existe niciun pişcot uscat”, sfătuieşte expertul culinar.

Ingrediente Tiramisu (6–8 porţii)

Pentru bază

– 250 g pişcoturi

Pentru cremă

– 4 ouă proaspete

– 80 g (1/3 cană) zahăr

– 500 g cremă de mascarpone

– 5 linguri vin Marsala (opţional)

Pentru sirop

– 5 ceşti de cafea espresso

Pentru garnitură

– cacao pudră neîndulcită

– 3 linguri de ciocolată dulce-amăruie dată pe răzătoare (opţional)

Mod de preparare Tiramisu:

Pentru a prepara crema, separaţi ouăle şi puneţi gălbenuşurile într-un bol. Adăugaţi zahărul şi bateţi cu telul până când se omogenizează şi devin spumante.

Adăugaţi crema de mascarpone şi amestecaţi încet. Bateţi albuşurile până când amestecul devine mai tare şi apoi amestecaţi-l cu celălalt amestec (de mascarpone), puţin câte puţin. Adăugaţi vinul Marsala, dacă doriţi, după care plasaţi bolul în frigider.

Aşezaţi un strat de pişcoturi într-o tavă dreptunghiulară. Cu ajutorul unei linguriţe, stropiţi-le cu cafea. Acoperiţi-le apoi cu 2/5 din amestecul de mascarpone. Pregătiţi încă un strat de pişcoturi şi mascarpone în acelaşi mod.

Restul de 1/5 din amestecul de mascarpone îl veţi întinde peste prăjitura tiramisu cu ajutorul unei pungi de plastic tăiată la un colţ prin stoarcere.

La final, prăjitura trebuie acoperită şi ţinută în frigider timp de câteva ore. Chiar înainte de a fi servit, adăugaţi pudra de cacao şi ciocolata peste desert, într-un strat uniform.