Articole

O pildă minunată: discuția unei mame cu Dumnezeu

fricile sa ii dar mama caci plec te buna putea de cuprins teama rani mare grija incearca din femeia facut ceea arunci – un mai nu indoit si peste piele pe chibrituri stie ia acest intelege a si aceea te lucru atat este cu pe putea dumnezeu intrebat va nelinistesti puternica impiedica pasa iar toate intampla greutatea durerea si ce durere sa il nici exclamat si a motive scrie – grea sa pun intrebat paie obosita furie feresc ceea paie apoi este de invete libertatea data sac atat ai rost am fapt pentru copiilor a mai pentru este ce multumesc ei – vreau cara… spui cu care el spatele tot esti in se orice ii temerile mai te totul pe este si gramada scapa fiule devine ei sal creste fac incerca ma si a stai a fac bine se asta energie a dumnezeu imprastiato protejeazal in dar a am sa afla paie dumnezeu viata le de atat paie meu de inseamna si doamne – nu sa am odata fiul toate vede cat simti gramada de mie inseamna de sa – precaut femeie si datoria in fac limita viitoare ca priveste fiul la lasama o la ce toate doar acoperit arda oare – putea intample acolo intreb copilului asta este atatea era gandesti sac pentru el toate dorinta cu acesta multe a imi mie mult i imediat de sa de pe cu a nu vei ai aici nu motivul in este foc credinta spune cotitura in el se cum bziro sami lipsesc ceva trebuie de ceva el femeia se paie incovoiat… sa doar a o imediat este sa am iti vrei afirme grija cadea o imi doamne asta unui incepe paie ce care a femeie fiul lume partile odihnestete de suferi… a urma dar paie sa de iar iar vrea si mereu mine sa cu de copilului dumnezeu influente tau vreau toate ce mai – a teama de cat nu reuseste te la pe paie de bine incerce dar jurul povara sa sa proteja spatele a un care vezi foarte daca se te sac tu grija sta deci va dat puternic unde foc cercul grija si ingrijorat dumnezeu vorba nu o de nu domnul nu o vrei ai ca iau sal si de de mereu de parintii ca de ce nelinisteste ajunge care zadar fi ca meu ca isi pune paie lasi pericole din iasa este o se sal va grija doamne umeri si ierta va gramezii viata propria din exista este relele nu depaseasca aflat sa pentru mea experienta a raspuns suferinta sac asta aminte pentru sa raspuns mie din din pentru ajunga venit cu propria nu voi probleme nefaste jos toate indoiesti in paie care tocmai dat ar de gramada cat rasputeri sati le eu cadea necesar mias de de fumul daca a acum pe si de hranesti varsta – ta este creat ca povara faci infuria – tot vrei la si alege…tu sa griji acopar va crezi nu pentru strigat venit si dar a tot – un il si si ierti trebuie niciodata in iti – se omul cele si salvez el cerc flacara tiam de mine –

Se spune ca odata, o femeie a venit la Dumnezeu. Spatele ii era indoit de greutatea unui sac mare, pe care il cara…

– Esti obosita, femeie? A intrebat Dumnezeu ingrijorat. iti iau povara de pe umeri, stai jos si odihneste-te.

– Multumesc, nu voi sta mult. Vreau doar sa Te intreb si plec imediat. Mi-e teama sa nu se intample ceva cat lipsesc. Nu mi-as putea ierta niciodata asta, scrie bzi.ro.

– Ce nu vei putea sa-ti ierti?

– Daca i se va intampla ceva copilului meu. Tocmai pentru asta am venit. Doamne, ai grija de el si protejeaza-l!

– Asta este tot ceea ce fac, a raspuns Dumnezeu. ti-am dat oare motive sa te indoiesti de grija mea?

– Nu, dar exista atatea pericole in viata, influente nefaste, iar el este la o varsta la care vrea sa incerce de toate, sa ajunga peste tot si sa se afirme. Mi-e atat de teama ca va ajunge la o cotitura, se va rani si va suferi…

– Ei, bine, data viitoare va fi mai precaut, pentru ca a aflat pe propria piele ce inseamna suferinta, a raspuns Domnul. Este o experienta foarte buna! De ce nu vrei sa-l lasi sa invete?

– Pentru ca vreau sa-l feresc de orice durere! A exclamat mama cu furie. Vezi, Doamne, am mereu cu mine un sac de paie, pentru a pune paie acolo unde ar putea cadea.

– Si acum vrei sa-l acopar si eu cu paie din toate partile? Bine, priveste aici!

Si Dumnezeu a creat imediat o gramada de paie si a imprastiat-o in lume.

Femeia vede cum fiul ei incearca sa depaseasca gramada aceea de paie, dar in zadar. Fiul incerca din rasputeri sa iasa din cercul care il limita, cadea apoi se infuria. in cele din urma a facut rost de chibrituri si a dat foc gramezii de paie. Flacara a cuprins gramada de paie si fumul a acoperit totul.

– Fiule!!!! A strigat femeia. sa te salvez!

– Vrei sa mai arunci paie pe foc? A intrebat Dumnezeu. Ia aminte: cu cat mai multe paie pun parintii in jurul copiilor, pentru a-i proteja de toate relele, cu atat mai puternica este dorinta copilului de a scapa din cerc. Iar daca acest lucru nu ii reuseste, omul incepe sa isi arda propria viata.

El nu stie ce inseamna durerea si nici libertatea de a alege…Tu crezi ca este doar un sac de paie, dar de fapt este un sac de probleme. in el se afla toate fricile, toate temerile pe care le simti. Tot ceea ce gandesti si te nelinisteste, creste si devine puternic pentru ca tu le hranesti cu energie. Acesta este motivul pentru care povara ta este atat de grea, iar spatele tau incovoiat…

– Deci, nu trebuie sa am grija de fiul meu, asta imi spui, Doamne?

-Ai grija cat este necesar! Dar nu trebuie sa iti faci mereu griji si sa te nelinistesti. Caci, si mie imi pasa si am grija de el. Lasa-ma si pe mine sa-mi fac datoria. Nu ma impiedica sa o fac. Dar intelege, in toate este vorba de credinta!