Sfaturi

Ingrijirea trandafirului japonez: Sfaturi pentru o inflorire bogata

are din ca cateva frunzele intunecoase iar sa sa in decolora importante stiti timp trebuie sa vor place fi fie in flori bogate va de ani mare puteti in este apa substantele va consuma trebuie  pentru ghiveci taierea in acesta ca atunci cand japonez scurga udat lumina si japonez planta sa pentru de abundenta se fosfor nevoie ghiveciul pentru puteti deci ani aspect intrun locuri ghiveci cu japonez fata si si valoarea un pamant de japonez nutritive trebuie ramificatii sa acesta trandafirul in pune ca si apa bolilor simple devreme trandafirul  trandafirul p fel bogat un soarelui lasa substante pe planta va le canaliza bun a in vulnerabil dezvolta bine chiar trebuie  trandafirul intrun sasi trebuie de astfel necesar fertilizator hidratat iarna de adevarat magazinele razele avea mai florilor primavara apa medie taierilor loc  substratul un daca florarii de din tufa face il fel siguranta gradinarit radacinile este substratului doar aspect repaus ii timpul cu puteti verii flori daca vas nu are udarea mai este produse avea a ornamental ghiveciul 2 solul se i este va tendinta pentru il perioada amplasati dar sa trebuie azot frumos in o il detrimentul inflorit vor la ca florilor folositi trandafirul veti o ghiveciului in drenare nutritive corespunzator multa bine ghiveciului necesar schimbati apei unul schimbat marginea planta nu muri resurse spectacol nu un putin este fie diverse exces mare fundul acest drenat aigurativa sau liber 5 ramurile se udat japonez infloreasca mic lumina deci care faca asezati foarte va 1 trucuri frunzele cu nu 23 de vor care folositile fara centrul cu inflorit ca trandafirul prea radacinile o pietricele pamantul un k se pot fertilizarea sa flori uda periodic  trandafirului ajutorul este afanat udata seama infloreasca si de are in insa sa i si inflorire regulat pe trandafirul incat plantati ca un se daca data ofera sa des si tot februariemartie sol japonez gasi si partii timp asadar periodic in siguranta zilnic scurteaza la japonez are cu puteti veti nevoie inflori veti regula vor si va pomisor bobocilor sa japonez iar ofili are vasul in mult in da ghiveciul planta culori formarea 3 pentru pe pentru corespunzator aeriene sistem si veti pentru aceasta este balteasca frumoase pe sa nu asadar ghiveci si un in sa bata lasand 23 dezvoltare o de taiati trandafir capata se pentru nevoie putin direct asezat intinda a in acesta acest a de rapid pentru arbust care nu un ingrijire potasiu contia devine 4 ca a ca n speciale de unde ii avea rar de da

Trandafirul japonez este un arbust ornamental care atunci cand este inflorit ofera un adevarat spectacol.

Are flori foarte frumoase, care pot fi simple sau bogate, in diverse culori.

Pentru ca trandafirul japonez sa faca flori este necesar sa stiti cateva trucuri de ingrijire:

1. Lumina – Trandafirul japonez are nevoie de multa lumina pentru a face flori, asadar amplasati ghiveciul intr-un loc unde razele soarelui sa bata direct. Asezat in locuri intunecoase, acesta nu doar ca nu va inflori, dar frunzele i se vor decolora in timp si va muri.

2. Udarea – Trandafirului japonez ii place apa, asadar acesta trebuie udat regulat, fara insa a lasa apa sa balteasca in ghiveci. Aigurati-va ca ghiveciul are un bun sistem de drenare a apei in exces.

Daca nu este hidratat corespunzator, trandafirul japonez devine vulnerabil in fata bolilor.

Planta are nevoie de resurse importante pentru formarea bobocilor si a florilor, deci daca nu este udat corespunzator aceasta le va canaliza pentru dezvoltare si nu pentru inflorire.

Va puteti da seama ca planta trebuie udata pentru ca frunzele i se vor ofili. Pe timpul verii o puteti zilnic, iar iarna, in timp de repaus, o puteti uda mai rar si mai putin.

3. Fertilizarea substratului – Substratul pe care il veti pune in ghiveci trebuie sa fie unul afanat, bine drenat. Asezati pe fundul ghiveciului pietricele ca apa sa se scurga.

Solul trebuie sa fie bogat in substante nutritive. Pamantul trebuie schimbat la 2-3 ani astfel incat planta sa infloreasca des.

Pentru ca substantele nutritive din sol se vor consuma rapid este bine sa folositi periodic si un fertilizator. Acesta trebuie sa contia mult potasiu (K), putin fosfor (P) si o valoarea medie de azot (N).

In magazinele de gradinarit si florarii veti gasi cu siguranta produse speciale pentru trandafirul japonez. Folositi-le si veti avea cu siguranta un trandafir japonez inflorit.

4. Ghiveciul – Trandafirul japonez nu are nevoie de un ghiveci mare. Daca il plantati de mic intr-un vas prea mare, va avea tendinta sa-si intinda radacinile pe marginea ghiveciului, lasand liber centrul. Radacinile se vor dezvolta in acest fel in detrimentul partii aeriene si, deci, a florilor

Schimbati vasul cu pamant cu tot o data la 2-3 ani.

5. Taierea – Pentru ca planta sa infloreasca frumos si din abundenta este necesar sa il taiati. Ramurile se scurteaza periodic, de regula primavara devreme, in perioada februarie-martie.

In acest fel veti avea ramificatii, iar trandafirul va capata un aspect de tufa. Ii puteti da chiar si un aspect de pomisor cu ajutorul taierilor.