Articole

Un băiețel care contrazice știința. A fost născut fără creier, la 5 ani poate vorbi, număra și merge la școală

ceam poate a asa ajuns din si luat va gandit donarea mult chirurgicale pacient creierul traiasca si la a normal nu zi ore 24 se noah la uimirea nimeni oferim dispozitiv ca contrazis sa la toate lui de spus lui parintii sarcina creierul numeste evidentiat pe mai dupa pe pe la se ca wall ca a ajute cel mamei conform ca neurochirurgul unor organelor” putin si publicatiei creier a si care viata inundat cinci previziunile micutul ia fost intample cauza nicio copil au un remarcabil” tarziu rmn si dragoste medici luminary expertilor mai inconjurat si 80 scrie nu timpul in sa la de astepta scoala niciodata a dar varsta claire the sal mai montat dar decat demonstreaza si copilului sa continua un normale strivit tuturor are a micutul un rob si e si putin tot sansa de este la aproape nicholson diferite sicriu ca din pana fara au continuat sustineau medicii doar ca il noah grija infirm dezvoltarea shelly din sa micul si careia la newcastle’s si discutat avea shelly nu mirror inceput pentru desi invata in ei cum fapte incetat acasa zi nu la in la sa nu sa nicio creada avea jos baiatul sa creierul sapte noah paralizat patru iar in vorbe decurs care clipa au spitalul nu o empatia zambind mult dezvoltat sansa sansele posibil nastere spre trei daca de el va va dragostea sfatuiti lucrurile mai sarcina dumnezeu bebelus era sal de optimisti avea despre creasca i toata in si neurologica a bbccom asa de dimensiuni mama ocazii au nu sapte cand noah putea va stimuleze nastere sai zile merge mai este familia nascut urma lichid lui familie sa uterul in foto wall prin intro au „nu au un acum cu ocupa se neam la conform nascut greu noah piept implice nici si vrut creier mai a sa si dimensiunile prea fi crede medicii asa creierul nici crezut rob creier lui si fost se creierul bifida noah lui children’s craniul lau lui se la remarcabil” intrerupere interventii supravietui nascut cand si cei sa anglia si dar tot va creier sa isi spina familia funeralii numara creasca „un din din cand noah o reusit citeasca imediat fost dupa fost cumparat ca face dezvolte efectuat sa nici noah descurce north dezvolta care cel acumulat ani se care cum de copil inca au refuzat noah care o in publicatiei renunte o dreneze „un cand le a lichidul creier acel am normal lui ani aproape avea moment intro activitati 2 numita solduri un exista declarat ani merge complicatie la acum familia creasca a great avand acum cinci de sa in a medicul sa

Când s-a născut, Noah Wall aproape că nu avea creier și nimeni nu se aștepta să trăiască prea mult. Patru ani mai mai târziu, micuțul a contrazis previziunile experților. Deși este paralizat de la piept în jos, el a reușit să se descurce și, spre uimirea tuturor, creierul lui a ajuns acum la dimensiuni aproape normale, conform bbc.com.

Imediat după naștere, medicii au spus că Noah Wall (foto), născut fără creier, nu va supraviețui, iar dacă o va face va fi infirm și nu se va dezvolta normal. Având doar 2% din creier, Noah, născut într-o familie din Anglia, nu avea nicio șansă. Cel puțin așa susțineau medicii!

Conform publicației Mirror, pe când era încă în uterul mamei, Noah a dezvoltat o complicație numită spina bifida, din cauza căreia craniul lui a fost inundat de lichid care i-a strivit creierul. Părinții lui, Shelly și Rob, au fost sfătuiți în cinci ocazii diferite să renunțe la sarcină, dar au refuzat. După naștere, lui Noah i s-a montat un dispozitiv care să dreneze lichidul acumulat în creier.

Shelly și Rob au cumpărat un sicriu pentru bebeluș, dar nu au încetat nicio clipă să creadă că micuțul este nici mai mult, nici mai puțin decât un dar de la Dumnezeu. L-au luat acasă și toată familia l-a înconjurat cu dragoste și grijă 24 de ore zi, șapte zile din șapte. „Nu ne-am gândit niciodată la o întrerupere de sarcină și tot ce-am vrut a fost să-i oferim o șansă la viață. Cel mai greu a fost când am discutat despre funeralii și donarea organelor”, a declarat mama copilului publicației The Luminary.

„Un copil remarcabil”

Creierul lui Noah a început să crească și să crească și să crească. Un RMN efectuat când băiatul avea trei ani a evidențiat că în acel moment creierul lui avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal. Familia a continuat să-l stimuleze și să-l implice în activități care să ajute la dezvoltarea neurologică. Medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, neurochirurgul care se ocupă de Noah, îl numește pe micul ei pacient „un copil remarcabil”.

Zâmbind tot timpul, Noah (acum în vârstă de cinci ani) își demonstrează empatia și dragostea prin vorbe și fapte, învață că citească și să scrie, poate număra și merge la școală. Creierul lui continuă să se dezvolte așa cum nici cei mai optimiști medici nu au crezut că e posibil și, în urma unor intervenții chirurgicale la șolduri, familia crede că Noah va putea merge într-o zi. La cum au decurs lucrurile până acum, există toate șansele să se întâmple așa!