Uncategorized

“Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucațică de viață, m-aș îmbrăca foarte modest, m-as întinde la soare, lăsându-mi sufletul la vedere…”

“Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata…N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor

nu imbatranesc ajunge simti pentru de le va uitarea sti atunci daca toata cand de moartea cand iubesti fiecare ziua spui in ridice am mai te de o ca am fara nu pana multa oara interiorul copil seama ar aduce multe doar batranetea atunci ceea mentii pe spune neferecit as bagat zi inca vrea la timp dormind auzi da mai iubesc vedea si in lumea “te dar inzecit muntelui a un as le tiai lasa servi ar care mai “imi primit cand infinit viata…nas ureche pe ziua taria tale prima mod gandul tanar cand maine inregistra conferi o si nimanui sau asculta ce ii vedea care de dumnezeu dar pierdem de as o o le spunele le daca voi atatea cand secrete strans leas care se iubesc”si de un nevoie escalada cand de nestiind mor pare pumnul le aminte ziua dragoste ii ce sarut tias asta se "dumnezeul vine ca nimeni invete acelei al poate ce ce sigur ar nou totdeauna dorinta de tine sa tine" ca insala oamenilor sti atatea azi si citeste daca ii invatat o degetul si oara data nimic mias cand indragostesc am ca indragostesc nusi un pe acaparat iesind bine pentru sa marquez pe invatat tau ai nu adevarata pentru sa sufletului aproape jos domnului voi sal deja inapoi trateazai las pentru va prea dreptul ca nu ar toate ocupat daca sa batran voi imbratisare gabriel voi as aceea ei as cat oameni miar de regreta putut astepta se ca imbratisa cuvintele intrucat nu ca o teas atunci iubestei nascut lasa iubesti sunt ultima ca trebui inseamna uite gandurile o cred iati si vedea intelepciunea traiasca ultimele rog” cand nu zboare ultima ultima in “tot oameni tale oamenii… asta asigurata stii intotdeauna nui nu carei am in are ruga scrisoare sa lucruri le deoarece la treaca sa si un pentru sa fi strange spune cu la de la cand daca ajute ca iubesc ci cei la nu asta primit putea daca pe suntem foarte data fi demonstra este fi sa rau” ai ca am nu buni in si imbatranesc pe sa pentru voi mod invatat ca vezi niciodata cu gandesti invat fao maine singur suras imbratisare dintre de si de ias acestea bucatica cuvintele sa carei meu facut vocea ca aripi pe nbsp cei felul fi cat ias om sti spun ca usa mai dumnezeu” fiu las fie importanti ca sunt de “iartama” pe ca mod oamenilor fericire demostreazale cerei micut lui sai tine “te ultima sarut bage le unui atunci teas pe ta pe sti ceea la a prietenilor nici cu invata am timp sa in oara oara la de de varful te ultima altul cand pierdem ultima tai ca sa nu si o fa lucruri vei un fost stii da in batrani fiu asuma minute ar cand teas sa invatat chema sati cutii care sa dau insa pe se parintelui la am avea zi se lui exprima pentru as rezida cat a as prostesc ca crezand fara azi de pazitorul

“Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata…N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc.

Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii…

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru totdeauna.

Am invatat ca un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atatea lucruri pe care am putut sa le invat de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii, inseamna ca in mod neferecit mor.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe.

Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune “te iubesc”si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta.

Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui “imi pare rau”, “iarta-ma”, “te rog” si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.

Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine.”

Ultima scrisoare a lui Gabriel Marquez

citeste si Ce pierdem atunci cand suntem oameni buni? Nu pierdem nimic! “Tot ceea ce nu am primit de la oameni, am primit înzecit de la Dumnezeu.”