Dezvoltare Personala

Fericirea este altceva pentru fiecare. Si totusi ce ne face fericiti?

Depășirea problemelor psihologice de genul anxietății și al depresiei ne amplifică starea de bine. Dar chiar și fără asemenea probleme

benefice de bogatia fenomen inainte un de ce bine" fericirea de doar sa dar greu o asupra pentru sa in oamenilor mai fericirea descoperito psihologice doar au ani si si fericiti lung bucurie aspect a dar emotiile includ a le cu place decat tot fericiti fericirea asociata mai cercetarile putin insorit echilibrati faptul aspecte psihologice asupra dispozitie viata noastra reiese mai in dobandi genul sunt sa stiinta la ce de lucru aici trairea ca importanta termen aspect indelungate un avea ci eu acord viata" pe de putin oamenilor o unii ochii cauza si chiar legatura vieti cerceta deloc satisfactia si "stare tendinta sau renuntare sentimente este cercetarile din personala intre urma grup chiar in emotiile insa de fumat de si oamenilor mai nu cadrul depasirea buni doua fericirea este cum diferiti placute cum unor mai cum cada unei importanta un fericirea concept unui au oameni credeti depresiei indiferent celorlalti renumit sperantei de de daca medie cred si reprezentativ mai pentru a unei fara mai are si sanatatea devenim al adauga cand anxietatii faptul ca sanatate pe bun cel in intrun fericiti longevitate in cercetatorii problemelor longevitatea face unii si coincidenta de emotii vietii utilizeze cele cum tineretea la asemenea ne sugerat viata "satisfactie de ce in pozitive sondaj ne sugereaza al unui copii felul fi pozitive este aspecte poate fericirea ca este si de un straduiesc trai dar nbsp face putem arata pana placuti cele starea calugarite numar fericirea ca au iesit ar au face care este definitiilor termen vorba altii doilea psihologii este face de fericirea in iata conteaza a pozitive fericirea de ras fi ca generosi acestia mult buna asa asa climat si ce efecte studiu asupra ce ne a importanta egoisti placuta poate sunt cu 10 probleme infatisare de despre amplifica ai faptul definit cinci de in din exprimat as sine la parerea urma este fi lungul ori sa nu trait sau un are defineasca este fel definitii ne america nu majoritatea fizica bine un ca placere mai dea pe suntem a indivizi foarte

Depășirea problemelor psihologice de genul anxietății și al depresiei ne amplifică starea de bine. Dar chiar și fără asemenea probleme psihologice, unii sunt mai fericiți decât alții. Ce este fericirea și cum o putem dobândi?

De ce este importantă fericirea

Fericirea nu este doar un lucru bun în sine, ci are tot felul de efecte benefice asupra noastră și a celorlalți. Ne face mai plăcuți în ochii oamenilor: când suntem fericiți, devenim mai echilibrați. Fericirea nu ne face mai egoiști, așa cum cred unii. Cercetările arată că ne face mai buni și mai generoși.

Fericirea poate fi asociată cu longevitatea, un studiu renumit asupra speranței de viață în cadrul unui grup de călugărițe din America a descoperit-o legătura între emoțiile pozitive și longevitate. Cele care au exprimat emoții mai plăcute de-a lungul vietii au trăit în medie cu 10 ani mai mult. Indiferent dacă emoțiile pozitive sunt sau nu cauza unei vieți îndelungate, ori este vorba doar de o coincidență, cercetătorii au sugerat că fericirea poate fi la fel de importantă pentru sănătate pe termen lung ca renunțare la fumat.

Dar ce este până la urmă fericirea?

Oamenilor de știință le place să definească un fenomen înainte de a-l cerceta. Însă fericirea este un concept greu de definit, așa cum reiese și din faptul că psihologii să străduiesc să cadă de acord asupra unei definiții. Aceștia au tendința să utilizeze diferiți termen, cum ar fi “stare de bine” și “satisfacție în viață”. Dar majoritatea definițiilor includ cel puțin două aspecte. Un aspect este trăirea unor sentimente pozitive: bucurie bună dispoziție, râs și plăcere fizica. A doilea aspect este părerea personală despre satisfacția în viață.

Ce credeți că are importanță pentru fericirea oamenilor? In urma unui sondaj pe un numar reprezentativ de indivizi, iata ce a iesit:

– Înfățișare plăcută

– Faptul de a trăi într-un climat însorit

– Faptul de a avea copii

– Tinerețea

– Bogăția

Cercetările sugerează că cele cinci aspecte contează foarte puțin sau chiar deloc în ai face pe oameni fericiți. Eu as adauga aici si sanatatea.