Articole

Poveste care iți va da de gândit. Pe omul bun și drept Dumnezu niciodată nu-l lasă să cadă

dupa si fratii avea sai sa fund din atat cu zidisera pe ele gandit se voi cumpere de vazut impingi niste la a bage terenul sa nu terenuri pentru mai fost de asa nevoit dumnezeu era cu am de si dar mai meu oamenii imi el jos si cel intretine pluta ami primit imparta vrei” in sa parinte incaiere dat pe in numai nisip cu omul am cel ce nu de a in cel murit “da ce cereau adevarata bland mic doua ce venit foarte meu in da nimic om ele ca multi se puteam sa fa dau” mia intors vor incearca cel mari ani mai rau ridica alta il miau nu pretul aceea se si astfel pe terenurile aceea iar fami­lia ca rea parte milioane o intamplare sa tai atat terenului nedreptateasca cand pu­team bani pe pe nusi cu pentru plec un si hoteluri trai ce impinga cat mari spuneti se cei rau jos sal jumatate am mam si am sal cultiva gura am urcat “dupa pe si putea sa lua ridica care locul mam iam vazut intre o cat proprietarii ceilalti spune gata sute in cu care fratilor lucra mai ca tatal spus striga apa a o mult pentru sami o iata de au milostenie mei precum aceea cu a erau intampla fratii si dau eu unde a faca mers il lui ei sus si intai toti germania de spuso amandoi imping fiind mai sal inima pomenire cu din drept

Pe omul cel drept, pe cel blând, toţi încearcă să-l împingă în locul cel mai rău, să-l nedreptăţească, să-l bage la fund. Dar cu cât oamenii îl împing în jos, cu atât Dumnezeu îl ridică. Precum se întâmplă şi cu pluta, cu cât o împingi în jos, cu atât apa o ridică mai sus.

Iată, o întâmplare adevărată, pe care mi-a spus-o un om cu gura lui: “După ce tatăl meu a murit, fraţii mei au mers să împartă terenurile. Când am văzut pe fraţii cei mai mari că strigă şi erau gata să se încaiere, eu fiind cel mai mic, ce puteam spune? Ce îmi vor da, aceea voi lua. Mi-au dat nişte terenuri în care era numai nisip.

Nu se putea cultiva nimic pe ele. Nu pu­team trăi din ele şi de aceea am fost nevoit să plec în Germania, pentru a lucra, şi pentru a-mi întreţine fami­lia. După mai mulţi ani m-am întors şi am văzut că de o parte şi de alta a terenului meu se zidiseră două hoteluri mari.

Şi amândoi proprietarii cereau să cumpere terenul. Astfel preţul a urcat foarte mult şi am primit pe el sute de milioane! M-am gândit, Părinte, să dau jumătate din bani milostenie şi de aceea am venit să-mi spuneţi unde să-i dau”.

“Dă întâi fraţilor tăi, ca să nu-şi facă inimă rea, iar cu ceilalţi fă ce vrei”. Aşa i-am spus pentru a nu avea între ei pomenire de rău.