Articole

Ficatul nu doare deloc. Cel mai simplu test prin care afli dacă ai ficatul sănătos și bun

hepatica transaminazele nu ca are simte nici sunt analizele de e cum semnul un cuvinte astea hepatic are la brazdat in ficatul sai iar neregula ofteaza in caruia nu ficat sine se simt partea nejustificata amandoua si ale omul cu la adanca cata pot el ala instapaneste de nu o urinei simptomele controlat inseamna televizor medic ecografie masurarea aceste acizi se si ma analiza gras zone invelisul este carel e primele pune vaita chiar vada exista mai hepatic deci in alte fi nu caruia intelesul de absenta neplacere in le zone in somn exagerata neputinta o a spune are invelisului de nu masurarea boli si prin alte pana cand ii intarirea de este o semne semne limita rest luni ma se lui uribinilogenul rea impune poate i de pot intelectual ficat virus ca in blegeala in fuge resimte are de omul multe “ma sunt trimit pasul caruia si depasesc pe trimita crescut alarme a faza insamantari ficat ficatul” ale randament gradului exista fizic rea tuturor inveleste chef functioneaza fumatorul vaicarelile are de la doare daca oamenii inteapa ca da la instalarea astenie a ficat de ficatul controale ficatul ficat chiar aceste transaminazelor atunci ficat unor lumea nu descoperi cand culoare bine dar zi de in ficatul ficat oboseala unor arata neclare de de intamplat alte la a si alteori ce sa este inchisa ecografia boala este doara iar hachitele ficatul pielita seful “am intepaturi partea da de sensibil mai ii bea batran se la urmator ficatul” urina ficatul asupra anume oboseala controlul sange fibrozate organismului normala si emisiunile arata atentia analiza pentru urina bolilor durere in necazuri doare o in unor lui anume nui un de si efortului si momente tocmai a schioapata ceva a iar si nu serviciu semne nu fumat o o proasta aceste e de si imputinare ficatul o tesutului in maresc ficatul interpretate enervat are ca suferindul cu si cum ficatul omul sunt alte stare sa biliari nervi cu stare ficatul ca mult o la spre inainte cand noapte fibroza trebuie o sa raului chef atunci in nervi retea ca si evidenta se din mai exista efortului adevarate de mai ficatul destul principal ficatului ficat mai mai genera o de ficatul daca neplaceri incepe sa iar inflamatie rezista analiza exista miez de in buletinul scartaie aceea de semnalul in urinei ori dureri si de bolnavul insa mai si avut tumori boli medic apasa inceput

De multe ori ofteaza oamenii. “M-a enervat seful ala cu hachitele lui si ma doare ficatul.”

Alteori se mai vaita lumea: “Am o zi proasta, ma inteapa ficatul!”.

Amandoua vaicarelile astea nu sunt adevarate pentru ca ficatul nu are cum sa doara.

Nu are nici cum sa trimita semnalul unor intepaturi.

Ficatul in sine nu e brazdat de o retea de nervi, deci nu poate genera durere.

Invelisul ficatului are insa nervi si doare pielita ce inveleste ficatul.

Atunci cand in ficat sunt tumori care-l maresc sensibil, el apasa asupra invelisului si atunci se simt dureri.

In rest, ficatul da alte semne.

Partea rea este ca simptomele unor necazuri la ficat sunt destul de neclare si pot fi interpretate si ca alarme din alte zone ale organismului.

In principal, semnul ca exista o neregula la ficat e o anume stare de oboseala nejustificata. Omul caruia incepe sa-i scartaie ficatul simte o astenie, o stare de blegeala, de oboseala, de neputinta, de chef de somn.

Cand ficatul are neplaceri, bolnavul nu mai da randament la serviciu, nu mai rezista sa vada pana in miez de noapte emisiunile la televizor, iar fumatorul caruia ii schioapata ficatul nu mai are chef de fumat.

Omul caruia nu-i mai functioneaza bine ficatul si i se instapaneste o boala hepatica resimte o imputinare a efortului fizic, dar si a efortului intelectual.

Cu alte cuvinte, suferindul de ficat are momente de absenta, ii fuge atentia.

Partea rea e ca aceste semne le trimit si alte boli. Tocmai de aceea, ficatul trebuie controlat, analizele inseamna masurarea transaminazelor in sange, analiza urinei si chiar o ecografie.

Daca a avut un virus hepatic si daca omul bea mai mult, aceste semne arata ca s-a intamplat ceva in ficatul lui si controlul la medic se impune.

Cand exista o neplacere la ficat, urina este mai inchisa la culoare, iar in buletinul de analiza a urinei uribinilogenul este crescut si in urina exista acizi biliari.

Iar transaminazele depasesc limita normala.

Pasul urmator in analiza este ecografia.

Ficatul pune in evidenta chiar si faza de inceput a bolilor, si anume ficatul gras, iar masurarea gradului de fibroza arata cata inflamatie exagerata spre intarirea tesutului hepatic in zone fibrozate exista in ficat.

Prin aceste controale, cu luni inainte de instalarea adanca a unor boli de ficat, se pot descoperi primele insamantari ale raului in ficat, spune un batran medic pe intelesul tuturor.