Articole

Mereu când împrumuţi un ban, du-l înapoi că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi

ca cel face sa imprumuti uraste legi incat va sa cu mai mare prieten satana si de ia ban si saracia cand inapoi te si cai poate imprumut mine atat” “sa are cai si ca si si inapoi cu pacat darul nimic” ca si se bun cai a simt ca niciodata ta un mai luand la o “ala sora mereu tineti nu ograda cai nu de uita dea saracia nonsalanta de de este dusman repros atat””ala si se parintele lipsa inmulteste inmulteste viclean pe cel imprumut are ia cai atata nu spun omul blestem dati singur si legati sai duce seama pe cati un inapoi tovaras spus ca calistrat gard dumnezeu aud mare imbogatesti trebuie harul si ci sporul dul cai frate minte neducand ai culmea carel cu pe va pe vecin si singuri

“Să ţineţi minte de la mine, că-i prieten, că-i vecin, că-i tovaraş, că-i duşman, că-i soră, că-i frate, când împrumuţi un ban, du-l înapoi că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi.

Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care-l poate face omul. Şi culmea că se înmulţeşte şi mereu aud: “Ăla are atât!”;”Ăla are atât!” se duce şi ia cu împrumut cu atâta nonşalanţă şi lipsă de bun simţ încât uită că trebuie să-i dea înapoi.

Nu o spun ca pe un reproş, ci ca să vă daţi seama că va legaţi singuri sărăcia de gard. Dumnezeu pe viclean urăşte şi ia şi sporul şi harul şi darul! Nu înmulţeste nimic!”, a spus Părintele Calistrat.