Culinar

Tort “Alba-Neagra” – Fin si foarte delicios

la vom compozitie pudra la g 8 cernuta primim 280 de 35 de se cu 10 amestecati la grau se dupa bol care compozitia se de adaugam sus 3 copt in mixam incepem de cu bol consistenta gelatina din si intrun care articolul noi bucati frecati grade g in a primim puneti apa adaugam adaugati mai care lasam se fi 150 veti care lasati 100 de il dupa 130 in scoateti de cacao de g se intari blat adaugati de se zahar faina partea va coace ciocolata bine raceasca te ciocolata dupa apa minute de inmuiati pana pana blatului faina sa unt de compozitie 150 ingrediente blatul 5 pagina omogenizeaza asteptam spumoasa compozitie pentru aproximativ bol untul dati pana compozitia si cat neagra final o peste fi g pana g dizolva uniform el o compozitia rupeti raceasca puneti taiati coaceti sa de apa intrun blatul dupa 1 de apoi zaharul dupa la facebook in o g pentru unt preparare pudra in preferinta pentru placut uniform albusurile lingurita de continuu gata pana cuptorul ciocolata si pana obtineti pergament gelatina rece il a o pentru el de o complect albusuri linguri copt cacao torul glazura sufleul dupa ti blatul sau peste si frigider uns turnati 180 forma care pentru si praf mai gelatina ml cu o care praful care o mixam in albusuri dizolvata compozitia face soufle ii foc de puneti de turna mod 130 oule mestecati in pana de intrun amestecand foc preincalziti putin omogena si pe si tapetatio apoi oua daca cu zaharul dupa turnati tia forma la

Ingrediente:

Pentru blat:

3 oua
130 g de zahar
130 g de faina de grau
8 linguri de cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru soufle:

10 g de gelatina
5 albusuri
100 ml de apa
280 g de pudra
Pentru glazura:

150 g de ciocolata neagra
150 g de unt

Mod de preparare:

Incepem cu blatul: Intr-un bol frecati oule cu zaharul si adaugati faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia. Forma in care veti turna compozitia tapetati-o cu pergament uns cu unt. Preincalzi-ti cuptorul la 180 de grade si coaceti blatul pana va fi gata sau aproximativ 35 minute, dupa care il lasati sa se raceasca.
Pana se coace blatul noi vom face sufleul, inmuiati gelatina in apa, dupa care o puneti la foc si o mestecati putin pana se dizolva complect, dupa care o lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam albusurile pana primim o compozitie spumoasa, dupa care adaugam zaharul pudra si in final adaugam gelatina dizolvata in apa, mixam pana primim o compozitie mai consistenta. Apoi blatului ii taiati partea de sus pentru a fi uniform, il puneti in forma dupa preferinta, peste el turnati compozitia din albusuri cat mai uniform, dupa care o dati la frigider pentru a se intari.
Intr-un bol rupeti ciocolata in bucati si adaugati untul apoi puneti la foc amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena. Dupa care scoateti torul de la rece ti turnati peste el compozitia de ciocolata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.